Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Červená bedna policisty upoutala

MOST - Zloděj ji ukradl na stadionu, tvrdil, že ji našel v křoví; Trojlístek kradl dětské oblečení 

Šestatřicetiletý muž z Mostu kradl 26. července na mosteckém fotbalovém stadionu. Přelezl oplocení a poté se násilím vloupal do zamčeného objektu, ze kterého odcizil motorovou sekačku a červenou plechovou bednu, ve které byla malá a velká gola sada, různé šroubováky, klíče, nůžky a další nářadí, vše v hodnotě 9 000 korun. Lapka s bednou nasedl do taxi a odjel do místa svého bydliště. Když vystoupil, spatřila ho hlídka policistů, která v místě prováděla hlídkovou činnost. Červená bedna policisty upoutala a muž, když spatřil policejní auto, rychle zamířil do domu. Tam však měli namířeno i policisté, kteří zjišťovali, co muž v bedně nese, a kde k ní přišel. Ten uvedl, že ji našel u supermarketu a policistům dokonce ukázal křoví, kde ležela. Šetřením policistů bylo následně zjištěno, že bedna zmizela ráno spolu se sekačkou na trávu ze stadionu a zloděj se ke krádeži nakonec přiznal. Kde skončila sekačka, se policie nedozvěděla. Je možné, že lapka nebyl sám. Pachatel nekradl poprvé, byl souzen a z vězení se vrátil letos v květnu. Má na svědomí i okradení řidiče kamionu. Tehdy spolu se stejně starým parťákem kradli koncem června v kamionu na silnici u čerpací stanice Benzina a řidič, který uvnitř spal, je překvapil. Jeden lapka utekl a druhého řidič zadržel. Zloději řidiče připravili o mobil, televizor, doklady a navigaci, vše v hodnotě 41 tisíc korun. Oba pachatelé jsou stíháni na svobodě.


 

Tři ženy kradly v obchodě dětské oblečení

Povedený trojlístek žen ve věku 20, 33 a 20 let kradl minulý týden v jednom mosteckém supermarketu. Ženy si vybraly dětské oblečení a bižutérii. Oblečení ukryly do tašky a bižutérii si jedna z nich na sebe navěsila. Pak prošly odděleně pokladnami, kde platily jen za drobnosti. Trojice při krádeži si všimli detektivové prodejny a neušlo jim, že ženy oblečení cpou do tašky. Po odchodu z prodejny je zadrželi a přivolali policii. Zboží v hodnotě 6 280 korun bylo zajištěno a vráceno zpět prodejně nepoškozené. Policejní inspektor všem třem pachatelkám sdělil podezření ze spáchání krádeže ve zkráceném přípravném řízení.


 

Hádka přerostla v pěstní napadení

Hamerští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví 29letému muži z Litvínova. Ten měl koncem července v jedné janovské herně krátce po půlnoci po předchozí hádce napadnout fyzicky 31letého muže. Toho opakovaně udeřil a způsobil mu zranění, se kterým byl napadený převezen do nemocnice k ošetření.


 

Nechtěl rozumět tomu, že je konec

Mezibořští policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže, omezování osobní svobody a porušování domovní svobody 27letému muži. Ten měl minulý týden v obci na ulici čekat na svou bývalou přítelkyni. V podvečerních hodinách ženě na ulici vytrhl z ruky její mobil a následně ji silou proti její vůli dotáhl až k domu, kde žena bydlí a pak ji zatlačil do bytu, kde ji omezoval v pohybu a setrvával v bytě, ač si to žena nepřála. Ta nakonec vyskočila z okna přízemního bytu a vyhledala pomoc policie. Žena utrpěla drobné zranění a hmotnou škodu ve výši 1 200 korun.


 

O dorty zloděj nestál

Zamlsat si nehodlal neznámý poberta. Ten v noci o víkendu vnikl násilím do jedné mostecké cukrárny. Cukrárnu důkladně prohledal a z místa odnesl jen mobilní telefon a několik drobných mincí. Poškozený majitel, který vloupání odhalil v sobotu ráno, vyčíslil škodu na 4 000 korun a případ ohlásil mostecké policii.


 

Auto bylo bez kol a stálo na tvárnicích

Nemilé překvapení čekalo jednoho motoristu. Ten v sobotu dopoledne našel na parkovišti své osobní auto tovární značky Škoda Fabia bez kol. Neznámý přičinlivec v noci z automobilu odcizil čtyři kusy kompletních kol s hliníkovými disky a letními pneumatikami značky Pirelli. Zloděj vůz poté postavil na betonové tvárnice. Majitel vozidla krádež kol oznámil na policejní služebně a škodu odhadl na částku 8 000 korun.


 

Vandal na stadionu poškodil automaty, pomaloval dlaždičky i pisoáry

Nepochopitelně si počínal neznámý vandal. V objektu rekonstruovaného zimního stadionu v Litvínově poničil nápojový a potravinový automat. Poté vystříkal práškové hasicí přístroje a barvou ve spreji pomaloval nové obklady na toaletách a své umění zvěčnil i v každém pisoáru. Pachatel způsobil hmotnou škodu ve výši 15 tisíc korun. Případ poškození cizí věci vyšetřují litvínovští policisté.


 

Zapomnětlivost ho připravila o tablet

Trestného činu zatajení nálezu se dopustit neznámý nálezce. Ten našel v pátek kolem 19. hodiny v blízkosti nádraží Českých drah zapomenuté pouzdro s tabletem značky Apple. Nechal ho tam jeden mladý muž z Mostu, který před nádražím čekal na odvoz a seděl na kamenné zídce, která tvoří ochranu stromů. Když odjel, tak na počítač zapomněl. I když si doma vzpomněl a k nádraží se vrátil, nepoctivý nálezce byl rychlejší. Poškozený vyčíslil škodu na 16 000 korun. Případem se zabývá mostecká policie.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 6. srpna 2012


 

vytisknout  e-mailem