Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Česko-německá hlídka prováděla kontroly na Svaté Kateřině

SVATÁ KATEŘINA – Čeští a němečtí policisté se při společných kontrolách zaměřili zejména na dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných omamných látek před jízdou a na nelegální převoz drog.  

     V souvislosti s potíráním drogové problematiky v příhraničí vykonávali dopravní policisté společnou hlídku s policejním psovodem a psem vycvičeným na hledání drog v blízkosti tržnice u obce Svatá Kateřina. V rámci česko-německé spolupráce se pondělních kontrol účastnili i němečtí kolegové. Výkonu služby byla přítomna i jedna mezinárodní televize, která projevila zájem o natočení reportáže v souvislosti s drogovou problematikou v příhraničí.
     Krátce před 16:00 hod. zastavili dopravní policisté v blízkosti tržnice osobní vozidlo Renault, které řídil 18letý cizinec. Dechová zkouška, které se řidič podrobil, byla negativní, pozitivní byl však test na drogy. Ten detekoval látku amphetamin. Na základě tohoto výsledku byl mladík převezen na lékařské vyšetření a odběr krve a moči. Policisté mu další jízdu zakázali a zadrželi mu řidičský průkaz. Nyní čekají na výsledky lékařského vyšetření, podle kterých budou případ kvalifikovat buď jako přestupek v dopravě, nebo jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. 

por. Bc. Dagmar Jiroušková
29. 5. 2013

vytisknout  e-mailem