Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Česko-polská hlídka v akci

RYCHNOVSKO - Pod kontrolou okolí Kvasin i hranice 

Další společná česko-polská hlídka včera během dne kontrolovala řidiče v okolí Kvasin i v přilehlých příhraničních obcích. Dopravní policisté obou zemí se zaměřili zejména na dodržování povolené rychlosti.

Nárůst počtu zaměstnanců ze sousedního Polska s sebou přináší kromě jiného i přestupky v dopravě. Mezi ně nejčastěji patří nesprávné parkování v okolí podniku a nedodržování povolené rychlosti v obcích. I na to se včera zaměřila hlídka dopravních policistů spolu se svým polským kolegou a i včera více než desítka řidičů v síti mužů zákona uvízla.

Nejzávažnějším problémem je tvoření kolon v době střídání směn, kdy odjíždí velké množství zaměstnanců jak z parkoviště, tak z přilehlých ploch. To samozřejmě vyvolává další problémy, jako například nervozitu řidičů, vznik kolizních situací a následné konflikty. Snahou policistů je zajistit maximální bezpečnost a plynulost silničního provozu v okolí závodu, ale také na všech hlavních tazích.
Přítomnost polského kolegy ve smíšené hlídce je přínosem nejen pro české kolegy, ale i pro samotné polské řidiče. Spolu s odstraněním jazykové bariéry je dalším praktickým přínosem této spolupráce rychlejší předávání poznatků o dění na hranici. Řidiči, pohybující se v příhraničí, by tak měli počítat s možností, že při běžné silniční kontrole bude českého policistu doprovázet jeho polský kolega. 
V rámci Královéhradeckého kraje působili od začátku letošního roku policisté obou zemí v desítkách smíšených hlídek na obou stranách hranice. Tyto hlídky se úspěšně realizují i v Pardubickém a Libereckém kraji.


por. Mgr. Alena Kacálková
11. května 2017

Odkazy do noveho okna

Česko - polské hlídky

Česko - polské hlídky 

Detailní náhled

Česko - polské hlídky

Česko - polské hlídky 

Detailní náhled

Česko - polské hlídky

Česko - polské hlídky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem