Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Česko – polské společné hlídky

TRUTNOVSKO - Dohlížíme na klid v horských střediscích 

Společné hlídkySpolečné hlídky
Policisté Územního odboru Policie České republiky v Trutnově se od začátku letošního roku již v několika případech zúčastnili s policisty z Polské republiky společných hlídek při kontrolách českého a polského pohraničí. Tyto smíšené hlídky nejsou v Česko-polském příhraničí žádnou novinkou. Na veřejný pořádek a bezpečnost v dopravě dohlížely společné policejní hlídky i v uplynulých letech.
Společné hlídky v našem regionu vykonávají svou činnost vždy o víkendech, kdy v horských střediscích dochází k výměnám ubytovaných turistů. Během celodenních služeb se muži zákona zaměřují zejména na veřejný pořádek a dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Přítomnost společných policejních hlídek samozřejmě přispívá i k prevenci. Díky většímu počtu policistů v ulicích horských středisek dochází k poklesu spáchané majetkové trestné činnosti. Často se jednalo o krádeže dopravních prostředků, vloupání do zaparkovaných motorových vozidel nebo krádeže lyžařského a sportovního vybavení odloženého před restauracemi v lyžařských centrech.
Společných hlídek se v uplynulém období zúčastnili policisté z Pece pod Sněžkou, Špindlerova Mlýna a Žacléře, kterým s výkonem služby vypomáhali policisté z Policie Kemienna Gora.
Společné policejní hlídky v uplynulém období vyřešily několik problémů, které se v horských střediscích přihodily polským turistům. Ve velké většině se jednalo o prolomení jazykové bariéry při řešení dopravních nehod, drobných krádežích či jiných problémech spojených s pobytem na území Krkonoš. Každý řidič by měl samozřejmě počítat s tím, že jej může v horském středisku či v blízkosti státní hranice zkontrolovat při běžné silniční kontrole český policista, kterého bude doprovázet polský kolega.
por. Bc. Udo Ertner
14. 3. 2013 v 15:00
Odkazy do noveho okna

Hlídky1.

Hlídky1. 

Detailní náhled

Hlídky2

Hlídky2 

Detailní náhled

Hlídky3

Hlídky3 

Detailní náhled

Hlídky4

Hlídky4 

Detailní náhled

Hlídky5

Hlídky5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem