Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Českobudějovičtí kriminalisté rozhodně nezahálí

České Budějovice - V jejich rukách skončila další kuplířka. 

Českobudějovičtí kriminalisté rozhodně nezahálí. Opět předvedli vynikající práci, když v těchto dnech zahájili trestní stíhání mladé ženy (24 let) z Českobudějovicka jako obviněné ze spáchání přečinu kuplířství. Minimálně od června loňského roku dosud si vymyslela relativně jednoduchý zdroj příjmů.

Jak kriminalisté zjistili, přes inzerci na různých webových stránkách, které se mimo jiné zabývají seznamováním za účelem zprostředkování sexuálního kontaktu, poskytovala prostory v jednom rodinném domě v Českých Budějovicích a také v jednom pronajatém bytě v Jindřichově Hradci různým ženám. Účel byl jasný - provozování erotických služeb a prostituce. Obviněná velmi dobře věděla, že tyto prostory poskytuje ženám za tímto konkrétním účelem. Jednalo se o převážně o Češky, které na její inzerát reagovaly, ale také její nabídky využilo několik žen z jednoho státu bývalého Sovětského svazu. Ženy strávily v těchto prostorách třeba i několi dní, za které obviněná od nich v hotovosti inkasovala peníze. Jednalo se o částku cca 1 200 korun za jeden den. Pachatelku přitom nezajímalo, kolik klientů dívky za den obslouží, zajímal ji počet dnů, který v domě, resp. bytě „odpracovaly". V jednom případě sama oslovila přes inzerci na webových stránkách ženu, která se zde inzerovala a nabídla jí prostory k poskytování erotických služeb. Obviněná žena pak sama erotické služby neposkytovala, pouze kasírovala za erotický privát.  Aby se dívky klientům neokoukaly, přesouvala je po určité z Českých Budějovic do Jindřichova Hradce a opačně. Svojí protiprávní činností obviněná získala majetkový prospěch ve výši cca 100 000 korun.

V úterý 5. září kriminalisté kuplířku zadrželi. V prostorách, které pronajímala, v té době bylo i několik dívek. Pachatelka si vyslechla obvinění, stíhání probíhá na svobodě. Za to, že na základě inzerce přiměla, zjednala, zlákala nebo svedla k provozování prostituce jiné ženy a inkasovala od nich část výdělku, může jí být v případě prokázání viny uložen trest odnětí svobody až na čtyři léta. Kriminalisté budou na případu i nadále intenzivně pracovat. 

Foto z domovních prohlídek:

Foto 1.jpg

Foto 2.jpg

Foto 3.jpg

Foto 4.jpg

Foto 5.jpg

Foto 6.jpg

por. Ing. Štěpánka Schwarzová, krpc.pio@pcr.cz

7. října 2021

vytisknout  e-mailem