Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Českodubští policisté dopadli pachatele na útěku z rekreační chaty

LIBERECKO - Českodubským policistům se včera podařilo dopadnout muže, který se vloupal do rekreační chaty v Proseči pod Ještědem na Českodubsku. Jak později liberečtí kriminalisté zjistili, vykradených chat měl pachatel na svědomí více.  

Včera krátce po čtvrté hodině odpoledne vyslal operační důstojník hlídku českodubských policistů do obce Proseč pod Ještědem na Českodubsku, kde měl majitel jedné z rekreačních chalup podezření, že by se uvnitř objektu mohl nacházet zloděj. Zloděj, který se opravdu uvnitř chaty nacházel, netušil, jaké na něj venku čeká překvapení. Ve chvíli, kdy na místo dorazila policejní hlídka, muž vyskočil z okna a chtěl se dát na útěk, ale policisté mu nedali šanci a muže zadrželi. V chalupě odcizil elektrické kabely a další věci za více jak 2 tisíce korun. Více škody však napáchal na poškozeném zařízení chaty, kdy uvnitř  rozházel veškeré věci a poškodil několikery dveře vedoucí do objektu. Na zařízení vznikla majiteli škoda za téměř 10 tisíc korun.

Českodubští policisté zadrženého 37letého muže pocházejícího z Českodubska předali libereckým kriminalistům. Ti ve věci prováděli další nezbytné úkony a šetření,  a zjistili, že muž má na svědomí kromě rekreačního objektu na Proseči pod Ještědem ještě další dvě chaty, a to v Liberci a v obci Nantiškov.

Na konci měsíce srpna se po poškození okna vloupal do rekreačního objektu v obci Nantiškov, ze kterého si následně odnesl televizor a jídlo. Kromě chaty, nenechal bez povšimnutí i přilehlou garáž, kde vzal křovinořez a motorovou pilu. Majiteli v tomto případě způsobil škodu za více jak 81 tisíc korun.

Dalšího skutku se muž dopustil v průběhu měsíce září v Liberci, v ulici V Rokli. Zde navštívil rekonstruovanou rekreační chatu, kde poškodil vstupní dveře a z objektu odcizil DVD přehrávač, sprchu s hadicí, počítač, křovinořez a další věci za více jak 23 tisíc korun. Než vnikl na samotný pozemek, poškodil ještě pletivový plot, který prostříhal.

Kriminalisté zjistili, že tyto krádeže nebyly první, kterých by se muž dopustil.  V posledních třech letech jej Okresní soud v Liberci za krádeže pravomocně odsoudil. Nyní kriminalisté muži sdělili obvinění ze spáchání přečinů "Krádeže", "Poškození cizí věci" a "Porušování domovní svobody" a zároveň podali soudu podnět na vzetí obviněného do vazby. Na to, jaký trest v tomto případě vynese soud, si bude muset obviněný muž počkat. Za mřížemi může strávit až pět let.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
8. listopadu 2013

vytisknout  e-mailem