Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Českolipští kriminalisté objasnili letošní první trestný čin v Libereckém kraji do 36 hodin

ČESKOLIPSKO - Ano, jde o krádež vloupáním do zlatnictví v České Lípě. 

Jak jsme již na našich stránkách informovali, prvním trestným činem nového roku v Libereckém kraji bylo vloupání do prodejny zlatnictví v centru České Lípy, odkud pachatel odcizil několik plat prstenů z chirurgické oceli  v hodnotě 60 000 korun a zmizel s nimi neznámo kam. 

Díky profesionální práci českolipských kriminalistů už jeho jméno známe od neděle. Kriminalisté ho 36 hodin po spáchání činu vypátrali a předběžně vyslechli včera krátce po 13. hodině. Podezřelý se jim pod tíhou důkazů k vloupání přiznal a dobrovolně vydal 153 prstenů. Některé z nich poztrácel na ulici, a to možná i proto, že byl v době krádeže opilý. Jedenáct prstenů jsme v okolí zlatnictví na chodníku našli při ohledání místa činu. Odcizil jich 254 kusů. vydané šperkyvydané šperky

Jedná se o 45letého muže z Prahy, který už byl jedenáctkrát pravomocně odsouzen hlavně za krádeže. V České Lípě nyní bydlí na jedné z ubytoven kvůli práci, kterou si na Českolipsku našel.

Vyšetřovatel nyní připravuje podklady pro jeho obvinění z přečinu krádeže, které si usvědčený muž ještě dnes převezme. Potom ho vyslechne už jako obviněného. V této souvislosti mu hrozí tříletý trest odnětí svobody.

3. 1. 2022
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

vydané šperky

vydané šperky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem