Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Český pedofil vypátrán v Británii

Na základě mezinárodní policejní spolupráce českých a britských policistů byl 27. května v Londýně zadržen 37letý Petr K. podezřelý z loňského zneužití 5leté dívky na jižní Moravě. Za to mu hrozí trest odnětí svobody až na 10 let. 

Muž, který se před českými justičními orgány snažil skrýt ve Velké Británii, se také dlouhodobě vyhýbá ambulantnímu ochrannému léčení, které mu bylo pravomocně uloženo v souvislosti s jeho předchozí trestnou činností na nezletilých dětech. Brněnský soud na něho v listopadu 2010 vydal příkaz k zatčení, v dubnu 2011 pak také evropský zatýkací rozkaz.
 
Bezesporu i fakt, že se jedná o nebezpečnou osobu, která se opakovaně dopouští trestné činnosti na dětech, motivoval britské kolegy k intenzivnímu nasazení sil a prostředků k jeho zadržení. Detektivové z oddělení cíleného pátrání Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia ČR získali informace o tom, kde by se muž mohl zdržovat, a cestou Národní centrály SIRENE požádali o spolupráci policisty v Londýně. Ti na základě informací Policie České republiky zasáhli.
 
Pro Národní centrálu SIRENE je to v tomto roce již 113 vypátraný český zločinec v cizině. V loňském roce bylo takto vypátráno 289 osob. Naopak v České republice policisté díky Národní centrále SIRENE vypátrali 141 zločinců hledaných orgány ostatních členských států Evropské unie a Schengenského prostoru.
  
 
 
kpt. Mgr. Jan Melša
tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR
30.05.2011

vytisknout  e-mailem