Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Cestoval na cizí průkazku

MOST - Při odhalení v tramvaji napadl revizora; Lapka odcizil přes 100 sklenic okurek a marmelád. 

Ukradl devět sad zubních kartáčků a alkohol
Drze si počínal jeden nakupující, který za alkohol nehodlal platit. Muž ve věku 42 let z Litvínova přijel do Mostu a zamířil do supermarketu. V regálu si vzal kleště a poté v oddělení s alkoholem ukryl do tašky tři láhve s likérem. U pokladny zaplatil jen za rohlíky. Jeho počínání neuniklo pozornosti tamních detektivů, kteří filutu zadrželi. Alkohol byl vrácen zpět do prodeje, u kleští podezřelý poškodil obal. Způsobil škodu za 1 500 korun. Další škodu zanechal prodejně drogérie, ze které si bez placení odnesl devět kusů zubních kartáčků v hodnotě 2 600 korun. Poté prodejnu opustil. Jak s kartáčky naložil, policistům nesdělil. Už v minulosti kradl a byl odsouzen, z vězení přišel loni. 

 

Revizora udeřil pěstí, měl cizí kupon bez kreditu
Na cizí průkazku a bez kreditu cestoval 23letý muž z Litvínova. Toho v tramvaji kontrolovali v únoru revizoři. Muž jim nechtěl předložit průkaz totožnosti a v centru Mostu chtěl vystoupit z tramvaje. Revizoři přivolali na místo policii, a to se neplatícímu cestující zřejmě nelíbilo a přítomného revizora měl udeřit pěstí do obličeje. Následně si výtržníka převzali přivolaní strážníci a poté policisté. Muž měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. Průkazku údajně někde našel. Policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Napadený revizor utrpěl drobné zranění a vyhledal lékařské ošetření. Pracovní neschopnost u něj nenastala. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.

 

Čtyři řidiči měli pozitivní test na drogy, tři měli zákaz řízení
To je bilance silničních kontrol o víkendu. Policisté v Mostě přistihli dva řidiče ve věku 31 a 29 let, oba z Mostu, kteří měli pozitivní test na drogy a to na canabis, další dva řidiče kontrolovaly hlídky na silnici I. třídy u obce Liběšice. U 19letého motoristy z Lounska test ukázal taky na canabis, u 30leté řidičky z Teplicka byl test pozitivní na amfetamin. Všem řidičům policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Další dva motoristé byli kontrolováni v Mostě, třetí v Lomu. Policisté následným šetřením zjistili, že všichni tři mají vyslovené zákazy řízení a sdělili jim podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

Lapka odnesl zavařené okurky a marmelády
Škodu za téměř deset tisíc korun utrpěl jeden občan z Mostu. Na mosteckém sídlišti Výsluní se neznámý pachatel v přesně nezjištěnou dobu dostal do sklepních prostor panelového domu a tam se vloupal násilím do jedné ze sklepních kójí. Z uložených věcí si vybral zavařené okurky a různé marmelády. Odnesl více jak 100 sklenic a hodilo se mu i různé nářadí. Případem krádeže vloupáním se zabývají policisté mosteckého obvodního oddělení Most – Zahradní.

 

nprap. Ludmila Světláková
Most 6. března 2017

vytisknout  e-mailem