Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Cestoval na padělaný občanský průkaz

Rozvadov - během kontroly jednoho z linkových autobusů objevili policisté muže, který cestoval do Spolkové republiky Německo na padělaný občanský průkaz. 

           Na konci minulého týdne byl, podle mezinárodních dohod mezi Českou republikou a Spolkovou republikou Německo, převzat muž, státní příslušnosti Ukrajina, bez cestovního dokladu. Cizinec cestoval autobusovou linkou na trase Praha - Mnichov. Během kontroly cestujících v tomto spoji předložil cizinec policistům ze Spolkové republiky Německo ke kontrole padělaný občanský průkaz Slovenska. Šetřením Policie České republiky Oddělení pátrání Rozvadov bylo zjištěno, že jmenovanému byl uložen trest vyhoštění na dobu neurčitou rozsudkem Obvodního soudu Praha 8. Cizinec byl důvodně podezřelý ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z přečinu Padělání a pozměňování veřejné listiny.

            Druhého dne bylo s mužem za přítomnosti obhájce a tlumočníka pokračováno v řízení. Při sepisování protokolu o výslechu podezřelého cizinec využil svého práva nevypovídat, s dodatkem, že se k věcí vyjádří podrobně až u soudu. Okresní soud v Tachově vydal usnesení k přijetí jmenovaného do vazby. Cizinec byl poté eskortován hlídkou policistů z oddělení pátrání Rozvadov do vazební věznice Plzeň Bory, kde bude čekat na hlavní líčení soudu.

                                                                                                                                                       por. Mgr. Pavla Lohrová

vytisknout  e-mailem