Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nepovedený start do nového roku

RYCHNOVSKO - Mladík skončil v policejní cele. 

První vloupání do rekreačního objektu v Orlických horách zadokumentovali policisté obvodního oddělení v Rokytnici v Orlických horách hned na Nový rok.

rozbité oknoVčera ve 20:37 přijal operační důstojník oznámení o tom, že se z jednoho rekreačního objektu v Rokytnici v Orlických horách ozývá hluk a svítí se tam, přestože majitelé jsou pryč. Navíc se před chalupou pohybuje nějaký zmatený muž, zřejmě pod vlivem drog. Hlídka místních policistů vyrazila okamžitě na místo a cestou potkala mladíka, který odpovídal popisu. Zastavila tedy u něj a on se jim přiznal k tomu, že se vloupal do nějaké chalupy a rozbil sklo u nějakého auta. Policisté tedy podezřelého služební vozem eskortovali na místo události. Tam zjistili, že mladík u osobního auta zn. Škoda Octavia poškodil páté dveře, rozbil zadní okno a zadní brzdové světlo. V nedaleké chalupě  rozbil tři okna. Sekyrou, kterou našel u chalupy, vypáčil jedno z oken a vlezl dovnitř. Tam si uvařil kávu a odcizil jeden pár pantoflí. Škoda, kterou majitelům způsobil je odhadnuta na 9.000 korun.
Policisté u mladíka provedli orientační zkoušky na přítomnost alkoholu a návykových látek. Test na drogy vyšel pozitivní na látku amfetamin/metamfetamin. Po lékařském vyšetření v nemocnici muž skončil v policejní cele. Vyšetřovatel mu dnes sdělil obvinění z přečinů porušování domovní svobody, poškození cizí věci a krádeže, za které mu hrozí až tříletý nepodmíněný trest.

por. Mgr. Alena Kacálková
2.1.2019 v 14:30

vytisknout  e-mailem