Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Chataři opouštějí letní obydlí

NÁCHODSKO - Místo nich přicházejí zloději 

Chata-nezajištěná/Ilustrační foto Policie ČRChata-nezajištěná
Ilustrační foto Policie ČR
Konec letní sezóny se nezadržitelně blíží, poslední teplé sluneční paprsky dohasínají. Chataři a chalupáři balí svoje „fidlátka“, sousedské návštěvy a dohled nad chalupami ustávají a všichni pomalu připravují letní domečky na zimu. Toho si bohužel nemohli nevšimnout ani ti, co jsou připraveni na návštěvy nesousedské, nezvané a tajné.
 
Na Náchodsku policisté v týdnu od 3. do 7. října 2011 zaevidovali v rekreačních oblastech na Policku nad Metují již několik prvních případů vypáčení dřevěných okenic a vloupání do rekreačních chat. Zloděj po vniknutí dovnitř vždy odcizil jen drobnosti, potraviny a nějaké nářadí. Jako téměř vždy tak natropil větší škodu tím, jak dovnitř lezl, než na snědených těstovinách a odnesené sekyře.
 
S příchodem zimního období policisté chatařům a chalupářům doporučují, aby z rekreačních sídel odvezli drahé věci, chaty dobře zabezpečili a nenechali tak zlodějům zbytečně příležitosti k obohacení. Stejně tak se nevyplácí ponechat na přístupných místech volně žebříky či nářadí, aby zlodějům neusnadnili za lupem cestu.
 
Po pachateli vloupání policisté pátrají, v případě dopadení mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

por. Bc. Eva Prachařová
7. 10. 2011, ve 12.00 hodin

vytisknout  e-mailem