Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chataři, pozor na zloděje!

LOUNY - Kradou, co jim přijde pod ruku... 

Několik případů krádeží vloupáním do zahradních či rekreačních chatek bylo v minulých dnech nahlášeno policistům lounského okresu. Koncem minulého týdne se například dosud nezjištěný poberta vloupal do jedné zahradní chatky v Mostecké ulici v Žatci. V tomto případě odcizil stan, různé potraviny, drogistické zboží a další věci. Celková škoda, kterou svým jednáním způsobil, byla vyčíslena na 6 170 Kč. 

Neznámý zloděj si v minulých dnech vytipoval i zahradní lokalitu v obci Peruc. Překonal oplocení a vnikl na několik pozemků zahradních parcel, které mezi sebou nejsou oplocené. Odnesl si odtud různé zahradní nářadí a náčiní a navíc i plynovou pistoli, jež odcizil z otevřené, nezajištěné chatky. Celková škoda přesahuje 10 tisíc korun. 

Další vloupání do zahradní chatky bylo o víkendu nahlášeno z Dobroměřic. Zatím neznámý pachatel přelezl drátěný plot a vnikl na pozemek chaty. Dále překonal vstupní dveře a dostal se do samotného obydlí. Přisvojil si různé elektronářadí a další poté odcizil i z přilehlé kůlny. Způsobená škoda byla vyčíslena na 32 tisíc korun. 

Policisté již v uvedených případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.

Opilec za volantem

Jednapadesátiletého řidiče, kterému policisté naměřili téměř dvě promile alkoholu, kontrolovali minulý týden v Podbořanech. Ve večerních hodinách jej při řízení osobního motorového vozidla zn. Mercedes Benz zastavili a provedli kontrolu včetně dechové zkoušky. Ta nejprve ukázala hodnotu 1, 76 promile a následně 1, 96 promile alkoholu v dechu. Řidiči proto ihned odebrali jeho řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Po vystřízlivění jej předvolali na služebnu, kde mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.  

Pro měď přímo do sběrny

Do areálu sběrny druhotných surovin v Kryrech se vydal krást nezjištěný poberta. Z tamní buňky odcizil 30 kg měděného drátu, rozbrušovačku, svářecí soupravu, čtyři autorádia a další věci. Svým jednáním tak způsobil škodu za 11 000 Kč. Případ šetří policisté jako přečin krádeže, po zloději pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 16. července 2012

 

  

vytisknout  e-mailem