Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chatky terčem zlodějů

LITOMĚŘICE – Nezvaní návštěvníci; Zajímal ho alkohol  

Během včerejšího dne byly na policii ohlášeny 4 případy vloupání do zahradních chatek.
První případ byl oznámen z Lovosic, kde neznámý pachatel rozbil skleněnou výplň okna zahradní chatky a odnesl si benzinovou strunovou sekačku. Škoda je vyčíslena na 3500 korun.
 

Druhý případ oznámil poškozený zahrádkář ze Žitenic. Do jeho rekreační chaty vnikl pachatel po rozbití balkonových dveří a odcizil nůžky na ploty, dalekohled, svítilnu a CD přehrávač. Škoda včetně poškození činí 10 tisíc korun.
 

Další dva případy byly oznámeny z Pohořan. Zde neznámý pachatel navštívil dvě rekreační chaty a odnesl si svítilnu a vzduchovou pistoli. Způsobená škoda je v tomto případě odhadnuta na 7 tisíc korun.
Doporučení policie
Nenechávejte v chatě cennosti, zásoby jídla a alkohol. Ze zahrady ukliďte věci, které by mohli usnadnit vloupání. Zamykejte, zavírejte okna, nenechávejte klíč pod rohožkou. Požádejte o pomoc souseda. Využijte mechanické či elektronické zabezpečení.
 

Zajímal ho alkohol
V nočních hodinách ze středy na čtvrtek se vloupal neznámý pachatel do stánku s občerstvením v Litoměřicích. Vypáčil vstupní dveře a donesl si několik láhví piva, Fernet, Zelenou a Becherovku. Při vloupání poškodil několik dveří. Škoda se odhaduje na 6 tisíc korun. Policisté po neznámém pachateli pátrají.
 

19. 8. 2011
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem