Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chatoví zloději obviněni

DĚČÍN - Chatoví zloději obviněni; Podvod na dávkách; Peněženka s kartami v plamenech; Poškozený vodojem; Zatajil peníze 

Kriminalisté z Děčína obvinili tandem zlodějů, kteří během necelých čtyř měsíců zvládli vykrást jednadvacet chatek v zahrádkářských koloniích v Jílovém, v Bynově, na Kamenické a na Letné. Brali prakticky vše, co nalezli. Odcizeným věcem vévodí spotřebiče, elektronika a elektrické nářadí. Celková škoda, kterou krádežemi a poničením majetku způsobili, přesáhla sto tisíc korun. Zhruba třetinu ukradených věcí se policistům podařilo zajistit. Za krádeže vloupáním a porušování domovní svobody hrozí zahradním raubířům až pět let za mřížemi.
 
 
Podvod na dávkách
 
Kriminalisté z Rumburku obvinili šestatřicetiletou ženu, která se na účet státu obohatila o téměř osm tisíc korun. A to tím, že úřadu práce při podání žádosti o prodloužení přiznání dávky státní sociální podpory neoznámila přítomnost společně posuzované osoby. Za podvod jí může hrozit až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Peněženka s kartami v plamenech
 
Peněženku povalující se na ulici v Benešově nad Ploučnicí našel osmnáctiletý mladík. Místo vrácení jí však odnesl domů k prohledání. Uvnitř našel sedm stovek, platební kartu, dva občanské průkazy a kartičky pojištěnce. Jediné, co se mu z obsahu portmonky zalíbilo, byly peníze. Ostatní spálil v kamnech. Majiteli způsobil škodu přes dvanáct set korun. K činu se přiznal a policisté ho řeší ve zkráceném přípravném řízení. Za neoprávněné opatření platebního prostředku by mu mohly hrozit až dva roky odnětí svobody. Vzhledem k tomu, že kartu neměl v úmyslu zneužít, lze očekávat i to, že se věc nakonec vyřeší v rámci přestupku.
 
 
Poškozený vodojem
 
Neznámý pachatel se vloupal do vodojemu v Jílovém ve Sněžnické ulici. Aby se dostal dovnitř vylomil kovové dveře. Při dalším ohledání se zjistilo ještě poškozené oplechování a izolace na střešní konstrukci. Jinak odtud nebylo nic odcizeno. Výtečník v případě dopadení riskuje za vloupání a poškození cizího majetku až dvouletý pobyt ve vězení. Případem se zabývají policisté z Děčína.
 
 
Zatajil peníze
 
Osm tisíc korun zapomněl v bankomatu v Jílovém muž, který zde ve spěchu prováděl výběr. Po chvíli si svou chybu uvědomil, ale bylo již pozdě. Obnos již našel někdo jiný. To však neznamená, že měl právo si jej nechat. Neznámý nálezce se tím dopustil přečinu zatajení věci a za to je možné dostat až rok vězení. Případ řeší policisté z Děčína. Peníze z bankomatu se ztratily 27. dubna mezi 14:15 a 15:10. Policie žádá, pokud si někdo v uvedené době na uvedeném místě všiml něčeho, co by mohlo přispět k nalezení pachatele, aby kontaktoval linku 158.
 
 
 
28. 4. 2010
por. Bc. Vojtěch Haňka
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz

 

vytisknout  e-mailem