Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chaty a chalupy lákají zloděje

LOUNY - Policisté je kontrolují a upozorňují na správné zabezpečení. 

Krádeže vloupáním do zahradních či rekreačních objektů zatěžují policisty nejen v lounském okrese. Obecně platí, že chaty a chalupy zloděje lákají hlavně v tomto období, kdy jsou rekreační a zahradní lokality již opuštěné. Zloději toho využívají, spoléhají, že na jejich majitele už nenarazí a v klidu mohou krást. Ve svém hledáčku mají hlavně věci, které se dají lehce zpeněžit. Nejvíc kradou různé pracovní nářadí a náčiní, zahrádkářskou techniku, kabely, ale i domácí elektrospotřebiče, nádobí, porcelán, obrazy a jiné věci. Policisté se snaží tuto trestnou činnost eliminovat a v terénu provádějí preventivní činnost. V minulých dnech se vydali do rekreačních lokalit zkontrolovat chaty a chalupy policisté na Podbořansku, do konce týdne proběhnou podobné kontroly i na Postoloprtsku, Lounsku a Žatecku. Opakovaně policisté radí majitelům, jak správně jejich objekt zabezpečit (více zde), nedávejte zbytečně zlodějům šanci!  

Mezi poslední nahlášené případy vloupaček do chat patří i případ, kdy v minulých dnech vykradl dosud nezjištěný poberta chatu v katastru obce Brloh. Po překonání překážek vnikl dovnitř a odcizil různé pracovní nářadí, ložní věci, kávovar, ale i starší lednici. Dále poškodil i zařízení objektu. Poškozený majitel škodu vyčíslil na 10 500 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže a trestný čin porušování domovní svobody.

Policisté šetří i vloupání do chaty v lokalitě Chrastín na Lounsku z minulého týdne. V tomto případě si dosud nevypátraný zloděj odnesl sadu letních pneumatik na osobní vozidlo, dvě vrtačky, nefunkční motorovou pilu, elektrickou pilu a monitor od počítače. Způsobená škoda byla vyčíslena na 12 000 Kč. Stejně jako v případě předchozím šetří tento skutek policisté nejen jako krádež, ale i přečin porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.

Další zprávy vyjdou ve čtvrtek 28. 11. 2013.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny , 26. listopadu 2013

 

 

 

Odkazy do noveho okna

kontroly chat

kontroly chat 

Detailní náhled

kontroly chat

kontroly chat 

Detailní náhled

kontroly chat

kontroly chat 

Detailní náhled

kontroly chat

kontroly chat 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem