Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chaty jsou stálým útočištěm zlodějů

LITOMĚŘICE – Nepřízeň počasí jim nahrává do karet 

Chaty jsou stálým útočištěm zlodějů
I když je nejvíce vloupání do chat zaznamenáno především v zimním období, v letošních jarních měsících policie zaznamenává stále nové případy. V uplynulých dnech opět přijala další trestní oznámení, týkající se krádeží vloupáním do rekreačních objektů. V pondělí zjistili majitelé chatky u Počeplic, že měli nezvaného hosta. Zloděj se do chaty vloupal oknem a poté v ní sebral set top box, staré dětské panenky a potraviny. Některé zkonzumoval hladový pachatel na místě. Způsobil škodu 3 000 Kč.
I druhé vloupání oznámili na policii v tentýž den majitelé chaty ve Vetlé. Zloděj násilím překonal zámek na brance a poté i u vchodových dveří a vnikl do objektu. Chatu doslova vybílil. Odnesl si z ní křovinořez, motorovou pilu, benzinovou sekačku, barevný televizor, zahradní nábytek, nářadí, gril, kuchyňské nádobí, hodiny, dětskou klouzačku, elektrickou dětskou motorku a další věci. Krádeží vloupáním způsobil škodu 22 500 Kč. Pachatel čelí podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Hrozí mu i několikaletý trest odnětí svobody.
 

Zloděj ztížil dostavbu domu
Pravděpodobně víkendové dny využil zloděj ke krádeži na stavbě domu v Horních Řepčicích. Nikým nezpozorován vnikl do objektu a poté odtud ukradl 11 plochých radiátorů, dvě motorové pily a sekerky. Svým jednáním způsobil určitě těžkosti majiteli objektu, jemuž se dostavba domu prodraží a možná i prodlouží. Vznikla mu totiž škoda téměř 40 000 Kč. Policie vyzývá místní občany ke spolupráci. Jakékoliv poznatky k dosud neustanovenému pachateli volejte na policejní bezplatnou linku 158.
 

Hospůdku navštívil nevítaný host
Během pondělní noci vnikl v Miřejovicích, do restaurace Na Kopečku, nevítaný host. V pohostu ukradl cigarety a hotovost z výherního automatu. Krádeží vloupáním způsobil škodu 17 500 Kč. Jakékoliv informace k této události oznamte na policii. Policie případ šetří jako podezření z trestného činu krádeže a pachateli hrozí podle trestního zákoníku trest odnětí až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
 

por. Ing. Alena Romová
19.5.2010
 

vytisknout  e-mailem