Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chaty rájem zlodějů

LITOMĚŘICE - Využívají nepřítomnosti majitelů v zimním období  

 

Chaty rájem zlodějů
V pátek odpoledne po příjezdu na chatu ve Slavíně v Roudnici nad Labem zjistil mladý majitel, že ji navštívil nevítaný host. Za použití násilí vnikl do objektu, kde ukradl elektrocentrálu, sekačku na trávu a uložená světla k osobnímu automobilu. Celková škoda byla stanovena na více než 12 000 Kč. Podobný zážitek měla i majitelka chaty na Hošteckém kopci u Štětí. Ta na vloupání přišla v sobotu dopoledne. Zloděj překonal uzamčení brány a vchodových dveří, a poté  se věnoval „svojí práci“. Mladá žena postrádá plynová kamna, dvě 30kg propanbutanové láhve, dvě malá rádia, baterku a další věci. Zloděj však vnikl i do přilehlé dřevěné kůlny. Z ní si odnesl motorový křovinořez a motorovou pilu. Krádeží vloupáním do obou objektů způsobil téměř 15 000 škodu.
V zimním období ke krádežím věcí v rekreačních objektech dochází častěji, než v jarních a letních měsících. Zloději využívají klidu v rekreačních oblastech. Zanechají za sebou poškozené dveře, zámky, nepořádek a ukradnou věci vhodné  ke zpeněžení nebo pro vlastní použití. Nejlepší prevencí pro majitele rekreačních objektů je důkladné vyklizení chaty po rekreační sezóně. Dále mohou zvolit lepší zabezpečovací systém. Pokud ve vaší blízkosti natrvalo bydlí  vstřícní sousedé, lze je požádat o dohled na opuštěný rekreační objekt.

 

Za krádež bude potrestán
V polovině ledna se do hasičské zbrojnice v Třebenicích vloupal zloděj. Rozbil okno a vnikl do objektu, v němž sebral elektroniku v hodnotě kolem 30 000 Kč. Radost z úlovku však dlouho neměl, protože ho o týden později kontaktovali policisté a sdělili mu podezření z přečinu krádeže. Podle trestního zákoníku mu hrozí šest měsíců až tři roky za mřížemi. Nejednalo se totiž o žádného nováčka, ale o recidivistu.
 

 

V Roudnici hořela chatka
V neděli ráno museli hasiči HZS Roudnice nad Labem vyjet k požáru chatky v zahrádkářské kolonii za areálem firmy Vetešník. Požár lokalizovali a velitel určil jako příčinu požáru působení otevřeného ohně v důsledku úmyslu nebo nedbalosti. Nikdo naštěstí zraněn nebyl. Výše škody bude stanovena dodatečně. Policie v současné době zjišťuje všechny okolnosti a příčiny vzniku požáru.
 

 

Litoměřice 24. 1. 2011
por. Ing. Alena Romová
 

vytisknout  e-mailem