Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Chaty vykrádá už 40 let

VSETÍNSKO: Policisté zadrželi recidivistu.  

Policisté zadrželi recidivistu, který už 40 let vykrádá rekreační chaty. Z vězení se naposledy vrátil loni v srpnu. Teď má na svědomí vloupání do sedmi chat.
 
Naposledy vnikl devětapadesátiletý muž ze Vsetína do rekreační chaty koncem června. Bylo to v Malé Bystřici, kde ho vyrušili v chatě majitelé, kteří nám řekli, jak zloděj, jenž z místa utekl, vypadal. Podle popisu od svědků policisté z Jablůnky mohli téměř se stoprocentní jistotou povědět, o koho jde. Jedná se totiž o známého recidivistu, který vykrádá chaty už několik let. Pak bylo jen otázkou času, kdy zloděje vypátráme a zadržíme. To se podařilo předevčírem navečer kolegovi z rožnovského obvodního oddělení, který zrovna nebyl ve službě a projížděl místní částí Vsetína - Dušnou. Muže poznal a ihned kontaktoval policisty ze Vsetína, kteří přijeli a muže odvezli do policejní cely. V době zadržení měl zloděj v dechu přes jedno promile. Včera dopoledne probíhal výslech muže, při kterém se k vloupáním, ze kterých ho policisté podezírali, přiznal. Muž se vrátil vloni v srpnu z vězení, kde si odpykával trest právě za krádeže v rekreačních chatách. Vydržel pak téměř 10 měsíců nepáchat trestnou činnost, až letos v červnu, když slavil narozeniny a byl pod vlivem alkoholu, začal opět chaty vykrádat. Během června vnikl do sedmi chat ve Valašské Bystřici, Viganticích, Vidči a zmíněné Malé Bystřici. Z chat bral jídlo jako vajíčka, zavařené okurky, oplatky, konzervy a alkohol, nikdy z chaty neukradl žádné jiné věci, ani tam nepřespával. Tomu odpovídá i způsobená škoda, která činí pouhých 2 287 korun. Vsetíňan má v rejstříku trestů 29 záznamů, vždy byl trestán za vloupání do rekreačních objektů. Poprvé ho soud potrestal v osmnácti letech.
 
Včera mu sdělil policejní komisař podezření z trestných činů porušování domovní svobody a krádež, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.  
 
 
 
11. července 2013, por. Mgr. Lenka Javorková
 

vytisknout  e-mailem