Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chcete se seznámit?

LITOMĚŘICE – Pozor na podvodníky! 

Díky velmi dobré operativní činnosti policistů bylo nekalé jednání internetové podvodnice odhaleno a tento týden jí bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu podvodu. 21letá žena z Litoměřic se obohacovala na úkor druhých tím, že navazovala prostřednictvím internetových seznamovacích stránek kontakty s muži. Poté použila historku např., že potřebuje finanční prostředky, aby vyplatila spolubydlící z bytu. Důvěřiví muži pod příslibem sblížení a schůzek v jejím obydlí jí peníze posílali. Když ženština získala peníze, přestala s poškozenými komunikovat. Policistům se zatím přihlásili 4 muži, kteří tímto způsobem přišli o své peníze, ale není vyloučeno, že poškozených je větší počet. Výše škody je předmětem dalšího šetření. Podezřelá žena je stíhána na svobodě a v případě soudem uznané viny jí hrozí až tříleté vězení.

Policisté nabádají občany k opatrnosti. Podvodů na internetových portálech stále přibývá, důvěřivost se v těchto případech nevyplácí!

Preventivní doporučení najdete zde. 

Chcete se seznámit?.mp3
 

Zručný zloděj

O víkendu vnikl neznámý pachatel do kolárny obydleného domu v malé obci u Litoměřic. Po vysazení skleněné výplně uzamčených dveří, odcizil horské jízdní kolo a poté výplň dveří namontoval zpět. Majitel bicyklu vyčíslil škodu na více než 2 tisíce korun. Pro trestný čin krádeže a porušování domovní svobody policisté po neznámém pachateli pátrají.

Dva nebezpečné nálezy o víkendu

Oznámení o nálezu munice přijali o víkendu policisté na Třebenicku. Při orbě pole nalezl zemědělec minu, kterou přivolaní pyrotechnici zneškodnili na místě.
V druhém případě se jednalo o nález ručního granátu, který oznamovatel nalezl na Libotenicku při opravě nemovitosti. Policejní pyrotechnik granát převzal a odvezl k likvidaci. K obecnému ohrožení ani ke zranění nedošlo.
 

V případě takovýchto nálezů policisté doporučují, s municí nemanipulovat a neprodleně volat na linku 158. Důležité je vyčkat poblíž místa nálezu na příjezd policie a zamezit přístupu dalších osob.


Litoměřice, 10. 9. 2014, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

 

vytisknout  e-mailem