Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Chlapec havaroval na čtyřkolce

VSETÍNSKO: Při nehodě si způsobil těžké zranění.  

Neobvyklou dopravní nehodu, při které byl zraněn sedmiletý chlapec, vyšetřují od soboty vsetínští dopravní policisté. Hoch havaroval na dětské čtyřkolce na cyklostezce v Hovězí a způsobil si těžké zranění.
Nehoda se stala v sobotu o půl páté odpoledne na stezce pro chodce a cyklisty v Hovězí u základní školy. Padesátiletý muž jel se svým sedmiletým synem po stezce, přičemž muž jel na dětském motocyklu a jeho syn na dětské čtyřkolce. Ani jeden z nich neměl na stezce pro chodce a cyklisty co dělat, protože stezka není pro tyto dopravní prostředky určena. Sedmiletý chlapec, který jel několik metrů za svým otcem, nezvládl řízení a zachytil řidítky o plot, přičemž čtyřkolka zůstala stát na předních kolech a chlapec z ní spadl na zem. Při pádu si způsobil těžké zranění, se kterým byl odvezen do zlínské nemocnice. Hlavu si hoch naštěstí neporanil, protože měl nasazenou přilbu. Dopravní nehodu policisté nadále vyšetřují. Padesátiletému muži hrozí několika tisícová pokuta, protože porušil zákon o provozu na pozemních komunikacích tím, že vjel se svým synem na dětské čtyřkolce a motorce na stezku pro chodce a cyklisty.
 
Stezku pro chodce a cyklisty může podle zákona o provozu na pozemních komunikacích užít: chodec, cyklista na jízdním kole, přičemž jízdním kolem se z hlediska provozu na pozemních komunikacích rozumí i koloběžka, dále může stezku užít osoba pohybující se na lyžích, kolečkových bruslích nebo na obdobném sportovním vybavení.
 
29. dubna 2013, por. Mgr. Lenka Javorková
Odkazy do noveho okna

místo dopravní nehody

místo dopravní nehody 

Detailní náhled

místo dopravní nehody

místo dopravní nehody 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem