Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Chlapec vběhl do vozovky

ČESKÁ LÍPA - Zranilo ho projíždějící vozidlo. 

     Včera kolem 17.25 hodin došlo v ulici Českokamenické v České Lípě ke střetu osobního vozidla značky Opel Vectra se 14 letým chodcem. Na vině je chlapec, který se krátce před tím postrkoval se svým stejně starým kamarádem při chůzi po chodníku. Rozdováděný hoch pak bez rozhlédnutí vběhl do silnice a zde narazil do boku projíždějícího vozidla. Náraz ho pak ještě odmrštil do nedalekého křoví. Chlapec měl přitom více štěstí než rozumu a utrpěl jen lehčí zranění, se kterým byl sanitním vozem převezen na ošetření do nemocnice.

 

Zloděj způsobil téměř stotisícovou škodu

     Mezi 5. až 16. zářím vnikl do rodinného domu v Chotovicích zatím neznámý zloděj, který odtud odcizil věci za 97 tisíc korun. Pachatel vytlačil okno v přízemí a pak už se volně pohyboval po celém objektu. Majitele domu připravil o motocykl výrobní značky Honda, motocyklistickou přilbu a rukavice, ale také o přímočarou pilu, vrtačku a další pracovní nářadí. Po jeho totožnosti nyní pátrají novoborští policisté.

 

Pomohl si k výhře

     Policisté pátrají po totožnosti zloděje, který navštívil restauraci v ulici T. G. Masaryka v Novém Boru a za pomoci technické manipulace s výherním automatem zde získal neoprávněně výhru ve výši 15 tisíc korun. Případ policii nahlásili zaměstnanci restaurace, podle nichž se neznámý zákazník vybavil nářadím a účelově poškodil automat, aby na něm pak mohl ovlivňovat výsledek hry. Kromě  vyplacené výhry ve výši 15 tisíc korun ještě připravil majitele o dalších 20 tisíc korun, na které přijde oprava poškozeného přístroje. Pokud se policistům podaří pachatele dopadnout, bude se zodpovídat z trestného činu krádeže a z poškozování cizí věci.

 

vytisknout  e-mailem