Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chlapec vběhl pod auto

LOUNY - Nehoda v Telcích; Opilý havaroval; Objasněno vloupání do obchodů  

Chlapec vběhl pod auto

Ve středu, kolem 12, 50 hodin, se v obci Telce na Lounsku odehrála dopravní nehoda mezi osobním vozidlem zn. Škoda Felicia a chodcem. Řidička za volantem felicie jela ve směru od obce Peruc na Klobuky, když jí v Telcích z pravé strany vběhlo do vozovky dítě. Chlapec byl rozeběhnutý z blízkého hřiště a chtěl přeběhnout silnici k domu, kde bydlí.  Řidička jej neměla šanci dříve zahlédnout, neboť vyběhl za křovím. Přesto se mu snažila v poslední chvíli vyhnout, strhla řízení vlevo, ale nárazu již nezabránila. Naštěstí chlapec narazil hlavou jen do bočního zrcátka a spadnul na zem. Při pádu se uhodil do hlavy, ale dle předběžného vyjádření lékařů utrpěl jen lehčí zranění. Po ošetření v nemocnici byl 9letý hoch propuštěn domů. Škoda na vozidle žádná nevznikla.   

Opilý havaroval

Ve středu, krátce po půlnoci, vyjížděli policisté k havárii osobního vozidla zn. Peugeot 405 do Vroutecké ulice v Podbořanech. Zjistili, že 44letý řidič jel od centra města Podbořany směrem na Vroutek a na přímém úseku komunikace vjel s vozidlem vpravo mimo vozovku, kde přední částí narazil do zabezpečovacího zařízení železničního přejezdu. Při nárazu utrpěl lehčí zranění a byl převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice. Řidič nebyl připoután bezpečnostním pásem. V nemocnici policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, která vykázala hodnotu nejprve  2, 52 promile a následně 2, 38 promile alkoholu v dechu. Dále byl řidiči na zjištění hladiny alkoholu proveden odběr krve a moči. Způsobená škoda byla odhadnuta na 70 tisíc korun. Nehodu dále policisté šetří.

Objasněno vloupání do obchodů

Policisté dodatečně objasnili vloupání do obchodů z konce dubna letošního roku. Má je na svědomí 17letý mladík z Chomutovska, který se nejprve vloupal do obchodu se smíšeným zbožím v obci Krásný Dvůr, odkud si odnesl cigarety a alkohol a za několik hodin poté se pokusil vloupat i do obchodu v Buškovicích. Tam mu však jeho záměr nevyšel, neboť byl vyrušen a z místa utekl. Celková škoda, kterou způsobil, byla vyčíslena na 35 400 Kč. Nyní čelí obvinění ze dvou skutků: krádeže a poškozování cizí věci.  

 

vytisknout  e-mailem