Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chlubila se falešným titulem

TEPLICE - Nechala si ho zapsat i do občanky, Auto ukradli v Německu.. 

Auto ukradli v Německu
 
Dva zloděje, kteří ukradli vozidlo v Německu se podařilo zadržet strážníkům Městské policie v Krupce. Ve středu 15.2. kontrolovali strážníci vozidlo VW passat na parkovišti jednoho sídliště v Krupce. Řidič nereagoval na výzvu strážníka a začal z parkoviště couvat na hlavní komunikaci, kdy přitom porazil dopravní značku. S vozidlem zastavil až poté, co strážník použil donucovací prostředek hrozba střelnou zbraní. Po zastavení vozidla však utekl z místa spolujezdec, který byl později vypátrán policisty, kdy se schovával na zahradě u jednoho domu.  Následně bylo zjištěno, že vozidlo bylo odcizeno předchozího dne v Německu. Zloději pak na něj umístili jiné registrační značky, patřící na vozidlo Daewo Matiz. Oběma zlodějům bylo sděleno obvinění z přečinu krádeže. Vozidlo bude po provedení nezbytných úkonů vráceno zpět majiteli.
 
 
Chlubila se falešným titulem
 
Z padělání a pozměňování veřejné listiny byla obviněna 26letá žena z Teplic. Ta si v blíže nezjištěné době v průběhu roku 2008 a 2009 opatřila padělky veřejné listiny, kterými jsou bakalářský diplom s titulem Bc. A dále inženýrský diplom s titulem Ing, vydané na její jméno. Inženýrský diplom poté předložila u pohovoru o uchazeče o zaměstnání v jedné firmě a následně jej předložila i na Magistrátu města Teplice při žádosti o vydání nového občanského průkazu z důvodu zapsání titulu do dokladu. Na případ se přišlo při šetření jiného deliktu, kdy se stíhají osoby, které vysvědčení vyráběly. Žena se u výslechu ke svému jednání přiznala.
 
 

 

Z restaurace zmizel alkohol
 
K vloupání do jedné z restaurací došlo ve středu v Teplicích. Neznámý zloděj vylomil okno, vnikl do kuchyně a odtud do dalších prostor, kde odcizil láhve s alkoholem v hodnotě 15 tisíc korun a dále videoprojektor v hodnotě taktéž 15 tisíc korun.
 
 
Teplice, 16. února 2012, pro.Bc.Ilona Novotná

vytisknout  e-mailem