Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Chodci

NOVOJIČÍNSKO – účastníci silničního provozu 

Při dopravní akci policistů, která se uskutečnila v posledním lednovém týdnu, se několik desítek chodců nechovalo na novojičínských silnicích správně. Ohrožovali nejen sebe, ale také ostatní účastníky silničního provozu. Od policistů dostali pokuty v celkové výši 4 tisíc korun.
Jednalo se převážně o jejich nesprávné přecházení vozovky, nevyužití míst k tomu určených, tedy přechodů pro chodce, s ohledem na samotnou bezpečnost a plynulost silničního provozu. Většinu z nich policisté napomenuli, tam kde nestačila domluva, přistoupili k represi.  Téměř třicet neukázněných chodců dostalo pokuty ve sto korunových částkách. Jednoho z přestupců policisté oznámili k projednání správnímu orgánu. Nesouhlasil s udělením pokuty ani přestupkem.
Samotní chodci a jejich chování na silnici je v hledáčku policistů i pro další období. Účastníky silničního provozu jsou všichni a ne jen řidiči. Také chodci by měli dbát na svou bezpečnost a pohybovat se po silnicích tak aby neohrožovali ostatní účastníky. Svým vhodným chováním, a reflexními doplňky mohou újmě na zdraví a životě předcházet.
 

Tisková zpráva ze dne 3.2.2014

por. Mgr. Petr Gřes

 

vytisknout  e-mailem