Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Chodci by měli být vidět

DOMAŽLICKO – Na Domažlicku proběhly dopravně bezpečnostní akce, při kterých se policisté zaměřili na viditelnost chodců. 

     Podzimní dny jsou čím dál tím kratší, v ranních i v odpoledních hodinách je snížená viditelnost. Právě ta může negativně přispět ke zvýšené dopravní nehodovosti. Velmi rizikovou skupinou jsou chodci, kteří jsou nejzranitelnějšími účastníky silničního provozu. Pokud se pohybují v místech, která nejsou osvětlena, pokud jsou oblečeni do tmavého oblečení a nejsou vybaveni reflexními prvky, mohou se stát přímým účastníkem dopravní nehody. Pro řidiče bývá velmi obtížné na „neviditelné“ chodce adekvátním způsobem zareagovat.

     Na území celého Plzeňského kraje probíhají dopravně bezpečnostních opatření, při kterých se policisté zaměřují právě na chodce i další nemotorizované účastníky silničního provozu. Na Domažlicku již proběhlo několik akcí. Policisté při nich rozdávali lidem reflexní pásky, reflexní tkaničky do bot či reflexní odznaky, které jistě přispějí k tomu, aby chodci byli v provozu lépe rozpoznatelní. I když zákonná povinnost být vybaven reflexním prvkem za zhoršené viditelnosti platí na místech mimo obec, která nejsou osvětlena, doporučujeme všem chodcům, aby byli reflexními prvky vybaveni i v obci.

por. Mgr. Dagmar Brožová
10. listopadu 2017

Odkazy do noveho okna

Akce Chodci

Akce Chodci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem