Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Chodci nedodržují pravidla

BŘECLAVSKO: Akce má také preventivní charakter.  

Břeclavsko - Dopravní nehodovost s účastí chodců má bohužel negativní vývoj. Chodci jsou v silničním provozu právem označováni za rizikovou skupinu, která je při kolizi nejvíce ohrožená. S ohledem na popsanou skutečnost se tento týden policisté zaměřují právě na chodce, kteří si s dodržováním některých pravidel nedělají příliš těžkou hlavu. Speciální akce má nejen represivní charakter, ale také preventivní zaměření. Policisté dohlíží na správné přecházení v přesně vytipovaných místech, kde často dochází k porušování předpisů. Kromě toho, že přestupky řeší uniformované hlídky, není tentokrát výjimkou, že se mohou lidé setkat i s policisty v civilním oblečení, kteří nesprávné chování monitorují.

Bezpečností opatření probíhá na různých místech našeho regionu a výjimkou nejsou ani stanoviště u přechodů pro chodce se světelnou signalizací. Jak se potvrzuje, mnozí lidé nechtějí čekat na „zeleného panáčka“ a přecházejí na červenou. V rámci preventivního opatření pokračují kontroly také ve večerních či nočních hodinách. Tentokrát se policisté zaměřují i na neosvětlené cyklisty. Během kontrol hlídky na některých stanovištích rozdávají reflexní pásky, které odrážejí světlo a mohou tak výrazně přispět k zaregistrování chodce či cyklisty v provozu.
Snad jen pro doplnění lze uvést, že jen během dnešního dopoledne (14. 11.) udělili policisté u křižovatky před břeclavskou pojišťovnou téměř tři desítky pokut za nesprávné přecházení. Celkové výsledky bezpečností akce budou zveřejněny až po ukončení.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 14. 11. 2012
chodci.wav
 
Odkazy do noveho okna

chodec Břeclav

chodec Břeclav 

Detailní náhled

chodkyně

chodkyně 

Detailní náhled

předání reflex.pásky

předání reflex.pásky 

Detailní náhled

předávání pásky

předávání pásky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem