Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chodec byl na místě mrtvý

MOST - Střet s vozidly nepřežil; Silnici si spletl se závodní dráhou; Ukrytou pilu našel policejní pes.... 

Mostecká dopravní policie a kriminální policie a vyšetřování šetří dopravní nehodu, která se stala v pondělí 14 prosince kolem 17.40 hodiny v ulici Višňová. Řidič osobního vozidla tovární značky Mazda, který jel ve směru od ulice Pod Lajsníkem k ulici Lipová, za křižovatkou s ulicí Růžová zřejmě přehlédl na značeném přechodu pro chodce přecházejícího 66 letého muže, kterého zachytil přední částí vozidla. Chodec byl odražen a spadl před v protisměru projíždějící vozidlo značky Ford. Při nehodě chodec utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. U řidiče a řidičky policisté provedli na místě dechové zkoušky, které byly negativní. Na vozidlech vznikla škoda ve výši dvaceti tisíc korun. Míra zavinění a příčina dopravní nehody je v šetření. Obě vozidla byla zajištěna za účelem dalšího ohledání.

Silnici si spletl se závodní dráhou
Mostecká policie prověřuje jednání 60 letého cizince. Toho včera kolem 11.15 hodiny chtěla v ulici Hřbitovní v Mostě zkontrolovat policejní hlídka. Řidič však místo toho začal ujíždět. Policisté šetřením zjistili, že na vozidle jsou registrační značky, které jsou v pátrání jako odcizené a vozidlo začali pronásledovat. Řidič vozidla Lancia nereagoval na výzvy k zastavení. Naopak měl během celého pronásledování najíždět na služební vozidlo a pokoušet se ho vytlačit ze silnice. Svoji bezohlednou jízdou tak ohrožoval nejen policisty, ale i ostatní účastníky silničního provozu. Takto řidič ujížděl okresy Most, Teplice, Louny a nakonec u obce Levousy na Litoměřicku proti němu policisté použili varovného výstřelu. Protože řidič ani na tento donucovací prostředek vozidlo nezastavil, policisté vystřelili do spodní části vozidla. Řidič stále v jízdě pokračoval a zastavil teprve v chatové oblasti, kde se pokusil utéci. Policisté ho zadrželi. V současné době policisté odboru vnitřní kontroly Severočeské policie vyhodnocují oprávněnost použití donucovacích prostředků. Kriminalisté budou zjišťovat, čí je motorové vozidlo a kde řidič k odcizené registrační značce přišel. V šetření je i to, zda se cizinec nedopustil trestného činu útoku proti veřejnému činiteli. 

Pilu vyčuchal policejní pes
Dva muži ve věku 22 a 18 let z Litvínovska jsou šetřeni ve zkráceném přípravném řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže vloupáním. Dvojice měla minulý týden v Janově na Litvínovsku vniknout u rodinného domu do přilehlé garáže násilím. Uvnitř lapkové našli motorovou pilu a batoh s rybářskými pruty. Pilu předali jinému 18 letému mladíkovi, který ji ukryl v křoví nedaleko místa krádeže s úmyslem někomu ji prodat. Batoh s pruty stihla dvojice prodat, policie ho nakonec zajistila. Našla i odcizenou motorovou pilu ukrytou v křoví, kde ji nalezl policejní pes při ohledání místa činu. Poškozený majitel domu odhadl škodu na patnáct tisíc korun. Osmnáctiletý komplic je šetřen pro podílnictví. 

Poškozenému se chtěl pomstít
Podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno mosteckými policisty 43 letému muži z Mostu. Ten měl v Mostě u jedné kavárny poškodit zaparkované vozidlo značky Renault. To
tam měl odstavené poškozený, který v kavárně pracoval a kde před spácháním trestného činu podezřelý seděl. K jednání měl osobní motiv, kdy se poškozenému chtěl pomstít a zvolil si k tomu netradiční způsob. Poškozený své vozidlo našel s poškrábaným lakem, ukopnutými zpětnými zrcátky, poškozenou anténou a vypuštěnou pneumatikou. Majitel vozidla vyčíslil škodu na částku devět tisíc korun.

Lapka měl zálusk na plynový kotel
Lup neodnesl z místa činu zatím neznámý nenechavec. Ten se koncem minulého týdne vloupal do rodinného domu v Mostě. Do objektu vnikl zřejmě v nočních hodinách a ve sklepních prostorech demontoval plynový kotel, který však ponechal na místě. Pachatel způsobil na zařízení škodu ve výši 700, lup v hodnotě 35 tisíc korun zůstal poškozenému. Policie případ pokusu trestného činu krádeže vyšetřuje.

Lapka vybral z karty tisíce korun
O platební kartu přišla jedna mladá žena z Mostu. Ta byla nakupovat o víkendu v jednom mosteckém supermarketu. Byla tam ovšem i neznámý zloděj, který využil nestřeženého okamžiku a z kapsy bundy ženy odcizil peněženku, ve které žena neměla sice žádné peníze, ale platební kartu i s napsaným PIN. Toho lapka náležitě využil a provedl několik výběrů u bankomatů a poškozenou tak připravil o několik tisíc korun. Případ krádeže a neoprávněného držení platební karty šetří policisté obvodního oddělení v Mostě a po pachateli pátrají.

Zloděj odnesl radioátory
Neznámý poberta  tento týden vnikl do objektu bývalé restaurace v litvínovské ulici PKH. Zloděj se do objektu dostal po překonání dveří, které poškodil. Uvnitř se porozhlédl a rozhodl se, že si odnese topné radioátory, které následně odcizil. Poškozený majitel vyčíslil škodu na pět tisíc korun. Případem krádeže vloupáním se zabývají litvínovští policisté.

vytisknout  e-mailem