Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chodil krást do šaten školy

MOST - Po druhé již neunikl, i když utíkal s taškami plných bot, triček a kallhot; Kradl plechy z parapetů.  

 Litvínovan ve věku 23 let jezdil krást do Mostu. Dne 17. října zamířil do střední školy ve Velebudicích a tam v šatně odcizil čtyři bundy v hodnotě 7 000 korun. Oděvy prodal náhodným osobám. O týden později se na místo vrátil. Tentokrát v jeho taškách skončilo 6 mikin, 11 triček, 11 kalhot, jeden fotbalový dres, 8 párů sportovní obuvi a 6 pantoflí. Lup v hodnotě 33 tisíc korun již neodnesl. Neznámé osoby si všiml zaměstnanec školy a oslovil ho. Lapka se dal okamžitě i s taškami na útěk. Když zjistil, že je pronásledován, tašky odhodil a běžel dál. Před branou do školy ho zadrželi a předali policii. O tento víkend muž vnikl v Litvínově na cizí zahradu. Našla ho tam majitelka, která do zahradní kolonie přišla v neděli dopoledne. Už při vstupu si všimla poškozeného plotu. Poté u zahradního domku našla nářadí, které nebylo její. Ve venkovním ohništi našla srolovaný kabel. Překvapení ji čekalo až ve skleníku. Ten byl otevřený a na zemi na polštářích ze zahradního nábytku ležel neznámý muž zachumlaný pod dekami a tvrdě spal. Žena přivolala policii. Ta muže zadržela a odnesla si i míchačku, brusku, kladivo a kabely, které muž téže noci odcizil z automobilu, do kterého se vloupal a motoristovi zanechal škodu ve výši 30 tisíc korun. Policisté 23letého muže z Litvínova obvinili z přečinu krádeže vloupáním a zadrželi ho s podnětem na uvalení vazby, kam ho okresní soud nakonec poslal.


 

Muž má oblibě krádeže plechů

Krást barevné kovy se minulý týden vydal 33letý muž z Mostu. Zamířil do sídliště Liščí vrch v Mostě. V dopoledních hodinách u přízemního balkónu odcizil krycí plech hrany. Plech pak uložil do tašky a z místa odešel. Ne daleko. Jeho počínání si všiml pozorný občan, který okamžitě informoval policii. Ta podezřelého muže zadržela nedaleko místa krádeže. Plech byl zajištěn a vrácen zpět poškozenému domu. Krádeží muž způsobil škodu ve výši 2 000 korun. Muž nekradl poprvé. V minulém měsíci ho policie při krádeži kovů přistihla třikrát. Koncem září z obytného domu poblíž centra Mostu odcizil parapety ze zinku o váze 10 kg. Ani tehdy lup dík všímavosti obyvatel domu neodnesl. Na sídlišti v Mostě byl přistižen, jak nese kufr, ve kterém měl sedm složených hliníkových parapetů, se kterým mířil do sběrny. Policii tvrdil, že kufr s kovem nalezl u popelnic. Za majetkové delikty byl již odsouzen. Policisté mu nyní sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže.


 

Lapka kradl ve sklepě i v bytech, odnesl i podlahu

Neznámý pachatel zamířil do lokality za Mostem před bývalou obcí Kopisty, kde se vloupal do prázdné budovy. Uvnitř domu ve sklepních prostorách odcizil veškerou elektroinstalaci a poté se dostal i do bytů, odkud odnesl vanové a umyvadlové baterie a hodila se mu i položená laminátová podlaha. Majitel objektu krádež odhalil minulý týden a ohlásil ji mostecké policii. Lapka způsobil škodu ve výši 53 tisíc korun.


 

Domek ještě nedostavěl a už přišli zloději

Nemilé překvapení čekalo majitele pozemku v jedné obci na Mostecku, který tam staví zahradní domek. Minulý týden zjistil, že na zahradu přišel nevítaný host. Ten se násilím dostal do uzamčeného domku, ze kterého odcizil měděné trubky, mosazné součástky, elektrický kotel, různé nářadí a stavební materiál. Poškozenému majiteli neznámý pachatel zanechal škodu za více než 85 tisíc korun. Případ krádeže šetří obrničtí policisté.


 

Motorista si musí koupit nové zimní pneumatiky, přišel o ně

Zimní pneumatiky zřejmě nepotřebuje shánět jeden neznámý přičinlivec. Pořídil si je za hubičku v jedné garáži, která mu však nepatřila. V areálu garáží u bývalé obce Kopisty se vloupal násilím po překonání zámku do jedné z nich a poté si přivlastnil dvě sady kol se zimními pneumatikami v hodnotě 12 000 korun. Případem krádeže vloupáním se zabývají mostečtí policisté.


 

Zloděj v kolektoru odcizil 70 metrů měděného kabelu

Telekomunikační kabel kdosi ukradl o víkendu v mostecké ulici Mikoláše Alše. Neznámý poberta překonal montážní poklop, který byl uzamčen a poté vnikl do kolektoru mezi výměníkovou stanicí a obytným domem. Tam přerušil telekomunikační kabel a uřízl 70 metrů tohoto sdělovacího kabelu z mědi, který odcizil. Poškozená společnost vyčíslila škodu na částku 31 tisíc korun.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 30. října 2013

vytisknout  e-mailem