Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Chodíval si zastřílet do přírody

KRAJ: Policisté u notáře našli střelnou zbraň i s tlumičem 

 

Kriminalisté z Odboru hospodářské kriminality si mohou na své konto připsat další úspěch. V souvislosti s prověřováním případu, který vykazoval známky podvodu, se jim podařilo odhalit jinou trestnou činnost.

Kriminalisté pracovali s informací o existenci dvou zdánlivě totožných notářských zápisů, ve kterých se vyskytovaly pouze drobné odlišnosti, které ovšem měly zásadní vliv na právní důsledky. Z tohoto důvodu policisté kontaktovali notáře, který měl zpracovat oba zápisy, a vyzvali ho k předložení písemností.

Sedmačtyřicetiletý notář ovšem uvedl, že zápis vytvořil pouze jeden a druhý musí být falzum. Kriminalisté provedli prohlídku jeho kanceláře, při které ovšem narazili na jinou „zajímavost“, a to nelegálně drženou zbraň. Jednalo se o amatérsky sestavenou střelnou zbraň střílející v dávkách i s tlumičem výstřelu.

Z dalšího šetření vyplynulo, že muž má pistoli v držení již několik let a dle jeho slov si s ní chodí občas zastřílet na odlehlé místo do přírody. Tlumič tak využívá pouze, aby nevzbuzoval pozornost. Původ zbraně kriminalisté dále zjišťují. Nyní muž čelí obvinění z trestného činu nedovolené ozbrojování, za který mu může hrozit až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Zvukový záznam: notář_1403.mp3
 


 

por. Andrea Straková, 14. března 2011

 


 

Odkazy do noveho okna

IMG_3161

IMG_3161 

Detailní náhled

IMG_3162

IMG_3162 

Detailní náhled

IMG_3163

IMG_3163 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem