Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Chraňme si svůj majetek

TRUTNOVSKO - Nedávejme zlodějům šanci 

V úterý dopoledne 9. 10. 2012 přijali policisté z Obvodního oddělení Policie České republiky ve Dvoře Králové nad Labem oznámení od čtyřiadvacetileté ženy, které se neznámý zloděj vloupal do vozidla.
Hlídka ihned po tomto zjištění vyjela do Macharovy ulice, kde ohledáním místa činu a dalším šetřením zjistila, že dosud nezjištěný pachatel v nočních hodinách násilím vnikl do volně zaparkovaného vozidla Citröen. Z uvedeného automobilu nenechavec odnes autorádio značky Pioneer.
Ve stejném časovém období došlo v centru Dvora Králové nad Labem k dalším čtyřem násilným vniknutím do zaparkovaných dopravních prostředků. Jednalo se o vozidlo Peugeot, které stálo na volně přístupném parkovišti v Poděbradově ulici. Z tohoto zloděj rovněž ukradl autorádio značky Hyundai.
Třetí případ policisté zadokumentovali v ulici Karolíny Světlé, kde zloděj z fordu  odcizil kromě autorádia značky Ripspeed i subwoofer. To samé čekalo ve Slunečné ulici zaparkovanou škodovku, ze které zmizela peněženka s finanční hotovostí, doklady a platebními kartami. Z peugeotu v Macharově ulici zloděj nic nevzal, avšak způsobil škodu na rozbitém okně. Poškození provozovatelé vozidel předběžně vyčíslili škodu na necelých 42 tisíc korun.
Za přečiny krádež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Policie České republiky v Trutnově nabádá všechny provozovatele dopravních prostředků, aby v době, kdy nemají svá vozidla zcela pod kontrolou, v těchto nenechávali a „nevystavovali“ žádné osobní věci a jiné cennosti. Odložená peněženka, zavazadlo či notebook může být pro náhodného zloděje velkým lákadlem. Násilné vniknutí do volně zaparkovaného automobilu a následná krádež je pro zkušeného lapku otázkou několika vteřin. Policie České republiky by chtěla tímto článkem všem majitelům vozidel doporučit, aby zvážili instalaci jakéhokoli bezpečnostního prvku, který přispěje k zabezpečení vozidla proti násilnému vniknutí nebo jeho krádeži.
nprap. Bc. Udo Ertner
10. 10. 2012 v 14:50

vytisknout  e-mailem