Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Chraňte si svůj majetek!

Zloděj využil malé chvilky nepozornosti a odcizil z vozidel kabelky a peněženky 

     Policie opět upozorňuje občany, aby neponechávali své věci ve vozidlech a předešli tak způsobené škodě, která nastane při vloupání poškozením na vozidle a zcizením věcí. Policie apeluje na řidiče, ale i jejich spolujezdce, aby dbali zvýšené opatrnosti a při opouštění vozidla zde nezanechávali svůj majetek, neboť opomenuté peněženky, mobilní telefony, kabelky, notebooky, batohy,kufříky a další věci ve vozidlech a především na viditelních místech jsou velkým lákadlem  pro zloděje, kteří na svoji kořist vyčkávají. I malá chvilka, na kterou řidič opustí své vozidlo a zanechá zde věci postačí pachatelům k vloupání do vozidla a zmocnění se lupu. Pachatelé si tipují  místa k snadnému zmocnění věcí, a to jsou především parkoviště u obchodních domů, v sídliších, u zdravotních zařízeních, ale i před budovami škol a úřadů. V současné době slánští policisté prošetřují dva případy krádeží do vozidel před MŠ, což je názorná ukázka, že ke krádeži z vozidla postačí zloději jen pát minut, než si rodiče stihnou vyzvednout dítě ze školního zařízení, ať už se jedná o školku nebo školní družinu.

Dne 21. března 2013 v 7.40 hodin bylo oznámeno na linku 158, že 64 letá žena ze Slánska zaparkovala své osobní vozidlo Fiat  před zařízením MŠ v obci Smečno. Když se po 5 minutách vrátila k vozidlu zjistila, že má u spolujezdce značně poškozené okénko a z vozidla  jí byla odcizena značková taška, peněženka, platební karta a doklady. Poškozením vznikla škoda 1 000,-Kč a na odcizených věcech 1 200,-Kč. Téhož dne v 8. hodin bylo oznámeno na linku 158 další vloupání do vozidla poškozené 28 leté ženy, ke kterému došlo opět před MŠ, ale v obci Knovíz. Pachatel stejným způsobem poškozením okénka u spolujezdce vnikl do vozidla a odcizil zde ponechanou značkovou kabelku, platební kartu, doklady a vyšší finanční hotovost. Škoda způsobená poškozením na vozidle činí 3 400,-Kč a na  odcizení 27 000,-Kč. Oba dva případy policisté prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže vloupáním do vozidla a po pachatelích intenzivně pátrají. Celková škoda je ve výši necelých 33 000,-Kč.     

22. března 2013

nprap. Jana Šteinerová

 

Dopravní nehoda - včera dne 21. března 2013 v 15.30 hodin byla oznámena dopravní nehoda, při které se střetlo osobní vozidlo Škoda Octavia se stromem u obce Lidice. Ve vozidle byla tříčlenná posádka, jednalo se o řidičku a 2 děti ve věku 5 let a 1rok. Všichni tři účastníci byli převezeni RZS k vyšetření do kladenské nemocnice. Příčina dopravní nehody je předmětem šetření.

Zanedbání povinné výživy - dne 21. března 2013 bylo oznámeno na policejní služebně Kladno - Kročehlavy, že 28 letá žena z okresu  Louny si neplní vyživovací povinnost stanovenou rozsudkem OS Kladno na nezletilé dvě dcery, a to v době od října 2012 do současné doby. Celková dlužná částka činí 17 000,-Kč. Případ se prošetřuje jako podezření z trestného činu zanedbání povinné výživy.   

Vloupání do novostavby - v ranních hodinách bylo oznámeno na linku 158, že v obci Hřebeč na Kladensku došlo k vloupání do novostavby. Dosud neznámý pachatel poškodil skleněnou výplň okna a po vniknutí dovnitř odcizil z domu věci v celkové hodnotě 81 300,-Kč a dále poškodil věci v celkové hodnotě 35 500,-Kč. Vzniklá škoda celkem  je ve výši 116 800,-Kč. Policie případ prošetřuje jako podezření z trestného činu krádeže.   

vytisknout  e-mailem