Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Chraňte si svůj majetek!

Nepozornost občanů využívají zloději ve svůj prospěch  

     Policie neustále upozorňuje občany, aby dbali zvýšené opatrnosti a neponechávali své věci volně ložené v nákupním vozíku, v čekárně  zdravotního zařízení, na cestě v dopavních prostředcích, v restauračním zařízení nebo ve vozidlech.  Každá malá chvilka nepozornosti bývá v mnoha případech využita výtečnou zručností nenechavců, kteří na tyto okamžiky nepozornosti vyčkávají.  V nestřeženém momentě oloupí poté občany mnohdy o vysoké finanční částky, doklady,  cennosti a způsobí velmi často řadu dalších nepříjemností, neboť obsahem kabelek, batohů, kufříků  a ostatních příručních tašek bývají i platební karty, klíče od bydliště, kanceláří a vozidel. Policie opět občany varuje před těmito pouličními kapesními zloději a vyzývá je, aby věnovali svému majetku více pozornosti a obezřetnosti.

     V měsíci dubnu letošního roku došlo k několika takovým skutkům a jako příklad uvádíme tyto případy, abychom znovu občanům nastínili možnosti, při kterých k trestné činnosti krádeže dochází.   

V dopoledních hodinách v autobuse MHD na trase ul. Obr. Míru Kladno-Kročehlavy a Nám.Svobody Kladno, odcizil neznámý pachatel bez užití násilí z kočárku dámskou hnědou koženou peněženku s doklady a kreditní kartou. Vzniklá škoda činila 1 300,-Kč.

Krátce po 9. hodině došlo v budově České pošty v Kladně v ulici Petrohradská k odcizení peněženky z kabelky, kterou si majitelka neuzavřela a odložila na zem, kdy zavazovala synovi botu. V nestřeženém okamžiku byla oloupena a tuto skutečnost zjistila již později. Způsobená škoda činí 5 500,-Kč.

 V průběhu dne poškodil za užití násilí neznámý pachatel vozidlo Ford, které bylo zaparkováno v Kladně v ulici Ant. Rendla. Při vniknutí do vozidla pachatel vůz prohledal a následně odcizil popelník a poškodil anténu. Celková škoda činila 6 500,- Kč, z toho 5 000,-Kč poškozením na vozidle, 1 000,-Kč poškozením antény a 500,- Kč odcizením popelníku.

V restauraci v obci Kamenné Žehrovice v odpoledních hodinách odcizil dosud neznámý pachatel volně odloženou peněženku s hotovostí a doklady. Škoda je ve výši 700,-Kč.

V odpoledních hodinách v obchodním domě v Kladně v Americké ulici u pokladny při placení útraty si do odkládacího prostoru pro nákup, odložila poškozená peněženku s finanční hotovostí a doklady. Po naložení nákupu odešla od pokladen a peněženku v daném prostoru opomenula. Po zjištění ztráty, tento případ oznámila na OOP Kladno Kročehlavy. Způsobená škoda je ve výši 35 500,-Kč.   

Ve Slaném v obchodním domě v prostoru lékárny odcizil neznámý pachatel peněženku s doklady a finanční hotovostí 5 600,-Kč, kterou měl poškozený  uloženou v neuzavřené kapse bundy.

 

25. dubna 2012

nprap. Jana Šteinerová

 

vytisknout  e-mailem