Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chraňte své úspory

CHOMUTOV - Při výběru peněz z účtu buďte opatrní, Vysvětlovat bude komisi, Porušené zákazy.... 

Chraňte své úspory
Množí se případy, kdy dochází k narušování provozu některých typů bankomatů tím způsobem, že je na ně nainstalováno tzv. skimovací zařízení. Za pomoci zařízení pak lze pohodlně zkopírovat data z platebních karet a tím je zneužít, aniž by o tom majitel věděl. O výběru peněz se pak poškozený dovídá až o několik týdnů později, z výpisu z účtu. K odčerpání peněz většinou dochází v jiné zemi, než ve které byly údaje o platební kartě odcizeny. Nemusí jít nutně o výběr hotovosti z bankomatu, ale i k zaplacení zboží. Zařízení je pro běžného uživatele jen těžko rozpoznatelné.
S uvedeným případem se setkal minulý týden muž z Kadaně, který si přišel vybrat peníze z bankomatu v Klášterci nad Ohří. Skimovací zařízení tam nalezl a ihned o věci vyrozuměl policii. V druhém případě se dozvěděl poškozený až od pracovníků bankovního úřadu, že se kdosi několikrát pokoušel v cizině vybrat z jeho účtu finanční hotovost. Účet banka z bezpečnostních důvodů zablokovala.
V případě, že se s obdobným případem setkáte, neváhejte a okamžitě informujte policii nebo pobočku bankovního ústavu. Hotovost vybírejte jen u známých osvědčených bankomatů a při výběru buďte opatrní!

Vysvětlovat bude komisi
Od října do listopadu loňského roku kdosi vnikl do objektu ve Vejprtech. Zmizela sedací souprava, nářadí a komoda. Hodnotu věcí stanovil majitel na 4 tisíce korun. Policistům ve Vejprtch se podařilo zjistit, že uvedené jednání má na svědomí místní 21letý obyvatel. Zodpovídat se za své jednání bude komisi města, kam byl přestupek proti majetku zaslán.

Zákaz jim nic neříká
Policisté v Kadani sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí 42letému muži z Teplic. Obcemi Místo, Vysoká Jedle a Blahuňov projížděl s vozidlem, ačkoli věděl, že za volantem nemá co pohledávat. Okresní soud v Teplicích mu totiž vyslovil zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech vozidel na dobu tří let.
Obdobného jednání se dopustil i 30letý muž z okresního města. S vozidlem Opel Astra ho kontrolovali policisté v ulici Holešická. Jemu vyslovil zákaz řízení vozidel Magistrát Chomutov a tento skončí až v únoru příštího roku. I tento řidič se bude zodpovídat z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. V případě odsouzení jim oběma hrozí až tříleté vězení.

Zloděj ve sklepě
Chomutovští policisté pátrají po neznámém pachateli, který má na svědomí vniknutí do sklepních prostor domu v ulici Tomáše ze Štítného. Ze sklepa poškozeného zmizelo jízdní kolo a další kolo přibral i v kočárkárně. Majitelům vznikla škoda za 43 tisíc korun, další dva tisíce korun bude stát oprava poškozených věcí. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže.


UPOZORNĚNÍ
Od 1.7.2015 do 21.7.2015 nebudu přítomna na pracovišti. S dotazy k aktuálnímu nápadu se prosím obracejte na paní Střelcovou z oddělení tisku a prevence Louny – tlf. 974 437 207 nebo 724 155 239.

30. června 2015
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem