Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Chrastavský výtržník dal o sobě zase vědět

LIBERECKO - Uplynuly pouze dva měsíce od té doby, co naposledy řádil v obci Chrastava a nyní opět ničil věci ve městě. 

Dva měsíce uplynuly a dal o sobě zase vědět. Pětadvacetiletý muž z Chrastavska v únoru opět řádil v Chrastavě. Scénář se stále opakuje. Muž úmyslně poškozuje věci ve městě, policisté jej dopadnou, obviní jej z přečinu "Výtržnictví" a na chvíli se uklidí do ústraní. Z žádného trestu si zatím nevzal ponaučení. Jen na konci minulého roku se tímto výtržníkem zabývali chrastavští policisté dvakrát, a to v listopadu a opětovně v prosinci. Pokaždé napáchal škody v řádech desítek tisíc korun.

V těchto dnech proti muži liberečtí kriminalisté zahájili opět trestní stíhání pro přečiny "Výtržnictví" a "Poškození cizí věci". V polovině měsíce února úmyslně poškodil v Chrastavě ulici Loudátova skleněnou výplň výlohy provozovny podnikání o rozměrech 128x260 cm. Stejnou výlohu rozbil ještě jednou o pár dní později, a to 2. března 2014. V polovině února dále úmyslně poškodil skleněnou výplň levých zadních dveří u vozidla Škoda Pickup v ulici Nádražní. Podobně si počínal i 2. března 2014, kdy na Nám. 1. Máje poškodil dvě zaparkovaná vozidla značky Peugeot 106, kdy u jednoho rozbil přední sklo a promáčkl kapotáž vozu a ve druhém případě rozbil skleněnou výplň víka zavazadlového prostoru. K poškození vozidel použil keramický odpadkový koš, který tímto také poškodil.

V tomto případě napáchal škody ve městě za téměř 37 tisíc korun. Muže se podařilo vypátrat chrastavským policistům na základě operativního šetření. Trestní stíhání muže probíhá na svobodě a bude záležet na soudu, jaký trest muži v tomto případě uloží. Může jej poslat až na tři roky do vězení.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová 
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
10. března 2014

vytisknout  e-mailem