Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chtěl cigarety, pak peníze

MOST - Lupiče soud poslal do vazby; Zmizely velkokapacitní kontejnery a další 

Mobily jdou na odbyt
Neznámý lapka si přivlastnil cizí mobilní telefon. Ten odcizil v jednom obchodním domě v Mostě, když v dopoledních hodinách tento týden využil nestřeženého okamžiku. Z kapsy bundy, kterou měl muž na sobě, vytáhl zloděj poškozenému  nepozorovaně mobil v hodnotě osmi tisíc korun. Případ krádeže na osobě šetří mostečtí policisté.

O mobil přišel i 21 letý muž z Mostecka. Ten byl v jednom litvínovském baru jako host a na stůl si volně telefon položil. Stačila chvilka jeho nepozornosti a o mobil přišel jednáním neznámého zloděje, který situace využil. Poškozenému muži tak vznikla škoda ve výši deseti tisíc korun. Případem trestného činu krádeže se zabývají litvínovští policisté.

Nejprve chtěl cigarety, pak peníze
Z trestného činu loupeže obvinila mostecká policie 19 letého muže z Litvínovska. Obviněný měl minulý týden v Litvínově v jednom ubytovacím zařízení přistoupit k 63 letému muži a požadovat na něm cigarety. Poté po něm chtěl půjčit finanční hotovost, což oslovený muž odmítl. Obviněný začal být na muže agresivní a fyzicky ho napadl. Udeřil ho do obličej, až poškozený upadl na zem a tam mu pachatel uštědřil ještě několik kopanců. Přitom mu lupič z náprsní kapsy košile odcizil přes pět set korun v bankovkách, které měl poškozený uloženy v látkovém měšci. O drobné pachatel zájem neměl. Poškozený muž utrpěl zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření bez hospitalizace. Lupič poté z ubytovny, když hluk na chodbě přilákal další spolubydlící, utekl. Peníze nebyly zajištěny, ty obviněný stačil utratit. Policejní komisař po obvinění podal státnímu zástupci podnět na uvalení vazby, kam byl pachatel nakonec z rozhodnutí soudu předán. 

Peněženky není radno odkládat
Zaplatit útratu v restauraci nemohl jeden host. Ten v mostecké restauraci seděl u barového pultu a na něm měl položenou svoji peněženku. V nestřeženém okamžiku však o ni přišel. V peněžence měl okradený finanční hotovost, doklady a platební kartu. Případ krádeže šetří mostecká policie. Poškozený odhadl škodu na částku pěti set korun.

Přestupce jinému vyhrožoval smrtí
Přestupkové komisi mosteckého magistrátu postoupila policie ČR k projednání přestupek proti majetku a proti občanskému soužití. K němu mělo dle výsledků šetření policistů obvodního oddělení docházet po dobu několika let, kdy 39 letý muž z Mostu opakovaně napadal staršího muže. Tomu měl vyhrožovat smrtí a újmou na zdraví, dokonce měl na něj najíždět jízdním kolem.

Kam zmizely kontejnery a koš?
Dva velkokapacitní kontejnery zmizely tento víkend v nočních hodinách ze dvou mosteckých ulic. Kontejnery někdo odvezl v noci z pátku na sobotu. Poškozené firmě na odpady způsobil zatím neznámý pachatel krádeží škodu ve výši 82 tisíc korun. Případ krádeže šetří mostečtí policisté.
Vanový kontejner kdosi odcizil i z areálu jedné firmy u Mostu. Poškozená firma odhadla škodu na patnáct tisíc korun.
Jiný pachatel v Mostě v ulici Budovatelů  ukradl celolitinový odpadkový koš. Ten teď musí magistrát nahradit jiným. Hodnota ukradeného odpadkového koše činila deset tisíc korun. Případ krádeže je v šetření mostecké policie.

Měl zákaz řízení, cizí značku a neměl řidičák
Podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění bylo sděleno ve zkráceném přípravném řízení mosteckými policisty 20 letému muži z Litvínova. Ten byl v Mostě kontrolován hlídkou dopravní policie při běžné silniční kontrole. Policisté zjistili, že řidič má okresním soudem vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel do roku 2010 a nevlastní žádné řidičské oprávnění. Navíc měl na vozidle registrační značku, která byla začátkem listopadu odcizena z jiného automobilu. Policie značky zajistila.
 

vytisknout  e-mailem