Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chtěl cizí bundu a mikinu

MOST - Teď čelí obvinění z loupeže; S cizí kartou vybíral peníze; Pracoval pod vlivem alkoholu.  

 Z provinění loupeže obvinil vyšetřovatel mostecké policie jednoho mladíka z Mostu. Ten měl první týden v lednu cestou domů krátce před 19. hodinou před jednou pivnicí oslovit 25letého muže, po kterém požadoval vydání sportovní značkové mikiny a zimní bundy, které měl poškozený na sobě, protože prý potřebuje peníze. Když to poškozený odmítl, mladík do něj strčil a znovu chtěl po něm jeho oděv a při tom mu vyhrožoval násilím. Muž dostal strach a tak neznámému slíbil, že své oděvy prodá v blízké restauraci, s čímž mladík nakonec souhlasil. Z restaurace pak muž přivolal policii. Ke zranění osoby nedošlo, nedošlo ani k hmotné škodě. Obviněný mladistvý Mostečan je stíhán na svobodě.


 

Kartu odcizil z peněženky, pak 19x vybíral i z bankomatu

Nepoctivě se zachoval muž ve věku 26 let, který okrádal svého vzdáleného příbuzného. Na návštěvách opakované měl v nestřeženém okamžiku z peněženky odcizit platební kartu a poté v loňském roce v celkem 19 případech pomocí odcizené karty vybíral v bankomatech v Mostě a Žatci finanční hotovosti v různých částkách. Pak kartu opět nepozorovaně do peněženky vracel. Celkem tak poškozeného připravil o částku ve výši 34 tisíc korun. Policie v Obrnicích, která případ šetřila, nyní obvinila 26letého muže z Lounska z přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Obviněný je stíhán na svobodě.


 

Práci na velíně vykonával pod vlivem alkoholu

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 57letého muže z Mostu. Ten měl na svém pracovišti v jedné firmě na Litvínovsku jako obsluha velína vykonávat práci pod vlivem návykové látky. Zjistila to dechová zkouška na alkohol, která u něj byla provedena. Muž je stíhán na svobodě. Za tento přečin může soud v případě uznání viny uložit až tříletý trest odnětí svobody.


 

Na chvilku usnul u stolu, doplatil na to

Chvíle spánku využil neznámý lapka, který v jedné mostecké restauraci okradl muže, který usnul u stolu. Zloděj mu z kapsy bundy, kterou měl muž z Kladenska na sobě, nepozorovaně odcizil peněženku. Poškozený v ní měl finanční hotovost a různé osobní doklady. Na krádež přišel ještě v provozovně a po nemilém zjištění se obrátil ihned na policii v Mostě.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 21. ledna 2015


 


 


 

vytisknout  e-mailem