Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Chtěl do chaty opět vniknout

ÚO Bruntál - byl však zadržen  

Byl zadržen, když chtěl do chaty opět vniknout
Albrechtičtí policisté objasnili během několika dní vloupání do rekreační chaty v Dolních Povelicích. 31letého pachatele, který v chatě i nějakou dobu pobýval, zadrželi 7.4.2010, tedy 4 dny po oznámení a to právě, když se opět chystal do chaty vniknout. Následující den mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Svého trestního jednání se měl dopustit v době od 30.11.2009 do 3.4.2010, když vnikl přes okno do rekreační chaty. Zde několik týdnů pobýval, topil si a při odchodu odcizil televizor, elektrický samovar, skleněné vázičky a dva mlýnky na kávu. Způsobená škoda činí 8 700 Kč.
 
Odcizili přes tři stovky hliníkových plechů
Ve čtvrtek 8.4.2010 zahájil policejní komisař SKPV trestní stíhání dvou mladíků ve věku 21 let z Vrbenska pro přečin krádeže. Toho se měli dopustit tím, že v době od 10. do 14.1.2010 v Široké Nivě odcizili z nezajištěného přístřešku u domu 350 hliníkových plechů střešní krytiny. Prodali je do sběrny, peníze použili pro svou potřebu. Část plechů policisté zajistili a budou vráceny majitelce. Způsobená škoda činí přes 12 tisíc Kč.
 
Jel s náklaďákem s 3,3 promile
Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky byl v těchto dnech obviněn 42letý cizinec. Svého trestního jednání se měl dopustit tím, že dne 30.11.2009 ve v12,20 hodin mezi obcemi Třemešná a Vysoká řídil po předchozím požití alkoholických nápojů nákladní vozidlo Renault s návěsem. Nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a v pravotočivé zatáčce s mírným klesáním dostal smyk. Ten nezvládl a vjel do levé poloviny silnici, kde se převrátil na levý bok a návěsem narazil do zábradlí mostu. Při nehodě utrpěl cizinec těžké zranění a byl letecky v bezvědomí transportován do nemocnice. Rozborem krve bylo zjištěno množství 3,3 g/kg alkoholu. Při nehodě vznikla škoda v celkové výši 255 tisíc Kč.
 

komisař por. Bc. Tušková P.

pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem