Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chtěl jenom zavařeniny

TEPLICE - Ve sklepech hledal jídlo; Povedený zaměstnanec a další zprávy.  

Chtěl jenom zavařeniny
     Policisté po několikaměsíčním vyšetřování objasnili případ pokusu krádeže, ke kterému došlo loni v srpnu. Tehdy se ještě neznámý pachatel vloupal do suterénu panelového domu, kde vnikl do několika sklepních kójí, které prohledal. Poškozeným však nic nezmizelo, škoda vznikla pouze poškozením okna vedoucího do sklepních prostor. Teď, když policisté pachatele dopadli, se ukázalo, že chtěl ukrást nějaké zavařeniny, měl však smůlu, protože žádné nenašel. Muž si převzal podezření z přečinu krádeže ve stadiu pokusu, za který mu v krajním případě hrozí až dvouleté vězení.
 
Povedený zaměstnanec
     Až dvouleté vězení hrozí 30letému muži, který okrádal svého zaměstnavatele. Z garáže firmy, která se zabývá autodopravou, vzal firemní tankovací kartu, kterou následně užil při placení pohonných hmot do svého auta i dalších soukromých vozidel. Během dvou dnů si natankoval benzín za téměř osm tisíc korun, kartu pak vrátil zpět na místo, kde ji předchozího dne vzal.
     Další týden pak za použití firemního čipu a klíčů, které měl jako zaměstnanec k dispozici, otevřel vstupní bránu objektu a následně z dílny odcizil čtyři tankovací karty od firemních vozidel. Aby krádež zamaskoval, spustil alarm a dal se na útěk. Muž byl obviněn z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za jejichž spáchání ho může soudce poslat až na dva roky za mříže.
 
Úvěry nesplácí a navíc lhal
     Ze spáchání přečinu úvěrového podvodu se bude zodpovídat 47letý muž, který podváděl při uzavírání smluv o půjčce. V loňském roce uzavřel v Teplicích a Mostě prostřednictvím prodejce elektro zboží dvě smlouvy o spotřebitelském úvěru na úhradu kupní ceny zboží v hodnotě přes 53tisíc korun. V žádosti však uvedl nepravdivé údaje o výši svého příjmu a smluvně stanovené splátky navíc nehradí. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Vykradený sklad
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do pneuservisu na Teplicku. Ze skladu odcizil nejméně 7 kompletních sad kol s letními pneumatikami, celková škoda byla vyčíslena na sto tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí zloději v případě dopadení až pětiletý trest odnětí svobody.
 
Zmizel stavební materiál
     Stavební materiál uskladněný na volně přístupném pozemku poblíž Hrobčic zlákal ke krádeži neznámého zloděje. Odvezl si modřínová prkna a polypropylenové desky celkem za 40 tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli i odcizeném materiálu pátrají.
 
 
Teplice, 25. 3. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem