Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Chtěl mu dát nepotřebné věci

SOKOLOV – On si pozval kamarády a je z toho vydírání 

Z vydírání, krádeže a neoprávněného užívání cizí věci jsou obviněni 3 muži ze Sokolovska. Poškozený muž pozval do svého bytu jednoho z obviněných, aby si odnesl staré a nepotřebné věci. Místo jednoho muže, ale do bytu poškozeného přišli hned tři a začali odnášet i věci, které jim poškozený nenabídl. Poškozeného poté donutili nasednout do jeho vozidla a jezdili s ním po Karlovarském kraji. Násilím ho donutili ke sdělení PINu k jeho platební kartě, na kterou udělali nákupy přesahující částku 10 tis. Kč. Poté poškozeného vysadili doma a s jeho vozidlem odjeli pryč. Navíc měli odemknout odcizeným klíčem garáž poškozeného a odcizit různé elektrické nářadí. Celková škoda na všech odcizených věcech včetně peněz vybraných z platební karty je vyčíslen na částku necelých 50 tis. Kč.
Policisté a kriminalisté všechny 3 muže postupně zadrželi jen několik hodin po oznámení poškozeného. Vozidlo, kterým jezdili po kraji, bylo nalezeno a vráceno zpět majiteli.

Dva z obviněných jsou stíháni na svobodě a třetí je v policejní cele, kde čeká na soudní řízení ohledně vazby. Všem třem hrozí za vydírání až osmiletý trest odnětí svobody.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
19. února 2013

vytisknout  e-mailem