Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chtěl odcizit autorádio

TEPLICE - Chtěl rádio, teď je v cele; Odcizení kola objasněno.... 

Chtěl autorádio, teď je v cele
    Tepličtí policisté zadrželi pachatele, který se ve večerních hodinách vloupal do vozidla Volvo 850. Z vozidla se pokusil odcizit zabudované autorádio, což se mu nepodařilo. Poškozenému se sice nic neztratilo, ale poškozením elektroinstalace, interiéru a laku vozidla mu vznikla škoda téměř třicet tisíc korun. Lapka bude obviněn z trestných činů krádeže a poškození cizí věci, za které ho může soudce poslat až na dva roky za mříže.
 
Odcizení kola objasněno
     Počátkem ledna letošního roku došlo v Jeníkově na Teplicku k vloupání do zahradní chatky, ze které bylo odcizeno pánské horské kolo za pět tisíc korun. Duchcovským policistům se provedeným šetřením podařilo ustanovit osobu pachatele, kterému sdělili podezření z trestného činu krádeže. Muži ve věku 21 let hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
S autem daleko neodjel
     Neznámý pachatel odcizil v Krupce osobní vozidlo Ford Fiesta červené barvy. Daleko se ale nesvezl. Policisté našli auto odstavené asi 500 metrů od místa činu, v autě chyběl pouze plastový kryt volantu. Majitel vozidla vyčíslil škodu na 2.500 korun, policisté věc vyšetřují jako trestný čin neoprávněné užívání cizí věci, za který může být pachatel v případě dopadení odsouzen až k dvouletému trestu odnětí svobody.
 
Zadrženi při činu
    Policejní komisař obvinil dva muže ve věku 16 a 29 let z trestného činu krádeže. Toho se dopustili, když se v Krupce vloupali do osobního vozidla Škoda Forman. Při činu je však přistihla majitelka vozidla. Ta přivolala policisty, kteří oba pachatele zadrželi. Staršímu lapkovi hrozí dvouleté vězení, mladší může dostat s ohledem na věk pouze poloviční trest.
 

vytisknout  e-mailem