Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Chtěl odcizit trafostanici

SOKOLOVSKO – Hrozí mu až šest let.  

Sokolovští kriminalisté sdělili obvinění ze spáchání zločinu Poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení a přečinů krádeže a Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 26letému muži ze Sokolovska.
 
V noci z 10. 8. na 11. 8. přijel vozidlem značky Škoda do obce Chlum Sv. Máří na Zelený Vrch, kde brzkých ranních hodinách překonal visací zámek a dostal se k vypínači, se kterým se zapíná a vypíná elektrický proud do trafostanice. Ten odpojil a poškodil s úmyslem trafo odcizit, čímž učinil obecně prospěšné zařízení neupotřebitelným. Svým jednáním způsobil poškozené společnosti transformátoru škodu předběžně odhadnutou na částku kolem 100 000 korun. Na místě byl však vyrušen vozidlem poškozené společnosti a z místa odjel.
 
Obvinění muž řídil automobil značky Škoda, ačkoliv mu byl Okresním soudem v Sokolově uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel a uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech pro přečin poškození cizí věci a pro přečin krádeže odsouzen nebo potrestán Okresním soudem v Sokolově.
 
Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Ten si na rozhodnutí počká v policejní cele. V případě prokázání viny mu hrozí až šestiletý trest odnětí svobody.
 
nprap. Kateřina Krejčí
13. 8. 2014

vytisknout  e-mailem