Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chtěl podvést pojišťovnu

TEPLICE - Pojistný podvod; Sám vypátral zloděje.... 


Chtěl podvést pojišťovnu
    Policejní komisař obvinil 28-letého muže z Teplic z trestného činu pojistného podvodu. Toho se dopustil, když si sjednal u pojišťovny  pojistnou smlouvu a několik dní nato oznámil  škodní událost - vytopení bytu. Následně uplatnil u ústavu nárok na náhradu škody a podezřelému byla vyplacena částka ve výši téměř 86 tisíc korun. Provedeným šetřením pojišťovny však bylo zjištěno, že k vytopení bytu došlo již jeden den před uzavřením pojistné smlouvy. Za protiprávní jednání teď hrozí pachateli v případě odsouzení na šest měsíců až tři léta.


Poškozený sám vypátral zloděje
    Dne 2.10.2009 policie informovala o případu, kdy neznámý pachatel  odcizil z rozestavěného rodinného domu  na Teplicku stavební stroj na nástřik omítek v hodnotě čtvrt milionu korun.  Poškozený se nehodlal s krádeží smířit a rozhodl se sám po odcizeném stroji pátrat.  „Rozhodil sítě“ a neúnavně se vyptával, zda stroj někdo nenabízel k prodeji. Nakonec byl úspěšný a podařilo se mu kontaktovat muže, kteří  se snažili stavební stroj prodat. Na předem dohodnutém místě zjistil, že se skutečně jedná o jeho majetek a zavolal na policii.  Na policisty čekal jen jednoduchý úkol. Zatknout oba pachatele ve věku 46 a 31 let a obvinit je z trestného činu krádeže. Oba mohou za své jednání strávit až tři toky za mřížemi.

 

Před jízdou si dopřál
    Policisté sdělili  ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky 54-letému muži z Teplicka.  Podezřelý  při dopravní kontrole v Dubí řídil osobní vozidlo Škoda a při dechové zkoušce mu policisté naměřili 2,44 promile alkoholu v dechu.  Za  řízení pod vlivem alkoholu může být potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

 

vytisknout  e-mailem