Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chtěl polévku, byl bodnut nožem

MOST - Policie obvinila ženu, která bodla nožem muže, který chtěl, aby uvařila polévku; Děti nechodily do škol, rodiče jsou obviněni 

Policejní komisař obvinil z přečinu ublížení na zdraví a nebezpečného vyhrožování 54letou ženu z Mostu. Ta v rodinném domku v jedné obci na Mostecku bodla kuchyňským nožem 58letého muže. Ten ji jeden srpnový den opakovaně vyzýval, aby mu uvařila polévku. Před tím spolu a v přítomnosti dalších osob venku opékali buřty a popíjeli alkohol. V poledne však muž po družce svého bratra chtěl polévku. Údajně byl na ženu sprostý. Polévky se však nedočkal. Po dohadování v kuchyni žena náhle z linky vytáhla nůž a tím poškozeného bodla nečekaně do ramene. Zraněný muž následně vyběhl z rodinného domu na dvorek a žena za ním měla volat, že ho v noci podřízne. Zraněný muž byl se zraněním převezen z místa útoku sanitou a ošetřen v mostecké nemocnici. K pracovní neschopnosti muže nedošlo. Police ženu zadržela a hned ten den ji propustila ze zadržení. Žena byla totiž pod vlivem alkoholu a nebyla schopna výslechu. Policisté jí naměřili přes dvě promile alkoholu v dechu. Pod vlivem návykové látky byly i ostatní přítomné osoby včetně poškozeného. Za toto jednání může obviněná počítat až s tříletým trestem, pokud bude odsouzena.


 

Děti nechodily do školy, policie stíhá rodiče

Za záškoláctví dětí stíhá mostecká policie čtyři osoby. Na řádnou docházku svého syna nedohlíželi jeho rodiče. Chlapec chodil soustavně za školu a celkem za školní rok zameškal 851 vyučovacích hodin, z nichž 490 bylo neomluvených. S ohledem na to, že rodiče nedbali na pravidelnou docházku dítěte a neumožňovali mu osvojit si základní vzdělání a naopak mu umožnili vést zahálčivý život, čím porušovali svou povinnost pečovat o osobu mladší 18 let po delší dobu, policie 38letou ženu z Mostu a jejího 45letého partnera obvinila z přečinu ohrožování výchovy dítěte. Za toto jednání mohou být potrestání až pětiletým trestem odnětí svobody. O rok méně může očekávat i 41letá žena z Mostu. Ani ta nedbala na řádné docházení do školy své dcery, která tak vykázala od listopadu loňského roku do letošního června 710 zameškaných hodin. Jednání se dopustila i přesto, že byla za stejné zanedbání řešena v předchozím školním roce přestupkovou komisí a byla jí uložena pokuta. I ona čelí obvinění z přečinu ohrožení výchovy dítěte. Třetí případ se stal též na Mostecku. Pětatřicetiletá žena čelí obvinění z ohrožování výchovy dítěte. Její dcera řádně nechodila ve třech školách do vyučování a zameškala 776 vyučovacích hodin. Obviněná žena z Litvínova byla již za stejný trestný čin v roce 2009 odsouzena.


 

Kradl vybavení dílen a učeben

Ve vazbě skončil na podnět mosteckých policistů 27letý muž z Litvínova, který čelí obvinění z přečinu krádeže vloupáním. Je pachatelem šesti krádeží v různých objektech v Litvínově, ze kterých odnášel převážně hodnotné výrobky spotřební elektroniky. Z jedné firmy odcizil v dílně notebook s napájecím zdrojem za 11 000 korun. V prodejně s oděvy po jeho nájezdu zmizelo velké množství oblečení za deset tisíc korun a následně se proboural do sousední učebny cizích jazyků, kde žáky připravil o dva notebooky. Jindy zavítal do školní budovy, kde z jedné učebny odcizil zpětný projektor, počítač, video, DVD a reprobedny. V čekárně lékaře se pokusil odcizit odpoledne v době ordinačních hodin na zdi zavěšený televizor. Byl však vyrušen a raději utekl. Jiný den přišel do dílny, kde předstíral, že někoho hledá. Využil nestřeženého okamžiku a odnesl s sebou bezdotykový teploměr s laserem. Policie část věcí zajistila. Jaký je osud dalších odcizených věcí, pachatel policistům neuvedl. Krádežemi způsobil celkovou škodu ve výši 52 tisíc korun. Muž kradl v období mezi 10. a 14. srpnem.


 

V těle měl řidič stopy marihuany

Policejní inspektor mostecké policie sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 21letému muži z Mostu. Dopravní hlídka Mostečana kontrolovala v ulici Budovatelů v Mostě a provedla u něj dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. Pozitivní byl však test na návykovou látku a to na cannabis. Muž se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve. Policie řidiči zadržela řidičský průkaz.


 

Vandal poničil vstupní dveře domu

Poničené vstupní dveře našli obyvatelé panelového domu v ulici Zdeňka Fibicha. Neznámý poberta nezjištěným předmětem poškrábal dřevěné dveře u všech vchodů. Poškozené bytové družstvo vyčíslilo škodu na částku 25 tisíc korun a případ oznámilo mostecké policii. Ta ho nyní vyšetřuje pro podezření z přečinu poškození cizí věci.


 

Ze sklepa zmizela televize a obývací stěna

Televizor značky Tesla a část obývací stěny odnesl ze sklepní kóje panelového domu na mosteckém sídlišti Liščí vrch neznámý pachatel. Ten v přesně nezjištěný den v srpnu vnikl do suterénu domu a věci z uzamčené kóje odcizil. Poškozený majitel krádež oznámil na obvodním oddělení Policie ČR v Mostě a hmotnou škodu odhadl na částku 5 000 korun.


 

Lapka ukradl trezor s penězi a cigarety

Mostecká policie vyšetřuje krádež finanční hotovosti. Zatím neznámý zloděj se v noci na včerejšek vloupal násilím do jednoho komerčního objektu, ze kterého odcizil trezor s finanční hotovostí a uložené zboží. Majitel provozovny vyčíslil škodu na částku 227 tisíc korun. Po návštěvě zloděje mu zmizelo větší množství cigaret v hodnotě 24 tisíc korun. Případem se budou zabývat i kriminalisté, odhalující majetkovou kriminalitu.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 30.srpna 2012


 

vytisknout  e-mailem