Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Chtěl pomoci seniorovi s nákupem, místo toho jej okradl

ZLÍNSKO: Varování před podvodníky! 

Policisté z Otrokovic přijali včera oznámení od sedmdesátiletého muže z Otrokovic, kterého okradl cizí muž o batoh pod legendou, že mu batoh pomůže odnést z obchodu domů. Připravil ho tím o větší obnos peněz, které měl senior u sebe.

Starší muž nakupoval v pátek 2. února v 9.00 hodin v Otrokovicích na sídlišti Trávníky v prodejně Albert. Poté, co si nákup uložil do batohu, vyšel ven a chtěl si dát batoh na záda, protože se pohybuje pomocí berlí. V tom okamžiku k němu přistoupil mladší muž a nabídl se, že mu s nákupem pomůže. Senior jeho nabídku s ulehčením přijal a batoh mu dal. Šel pomalu ke svému bydlišti, mladý muž ho následoval. Asi v půlce cesty se mu mladík ztratil z očí, nicméně senior tomu nevěnoval pozornost. Myslel si, že si šel jen odskočit do blízkého křoví. Když přišel ke vchodu do panelového domu, kde bydlí, ohlédl se a viděl, že mladý muž nikde poblíž není. Teprve v tom okamžiku mu došlo, že ho s největší pravděpodobností okradl. V batohu měl muž nákup, dvě peněženky, doklady a přesně nezjištěnou finanční hotovost zřejmě převyšující částku pět tisíc korun.

Policisté z Otrokovic případ prověřují jako krádež s dvouletou trestní sazbou. Žádají případné svědky, kteří si v pátek mezi 9.00 a 9.20 hodin ráno u nákupního střediska Albert v Otrokovicích všimli dvojice staršího a mladšího muže, z nichž jeden z nich šel za pomoci berlí, aby se ozvali na linku tísňového volání – 158.

Mladý muž měl mít kolem třiceti let, vysoký byl asi 180 cm, s tmavými krátce střiženými vlasy a strništěm na tváři. Na sobě měl mít šedou bundu.

7. února 2018, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem