Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Chtěl prý dát jen políček

BRNO: AKTUALIZACE PÁTEK 7. května 14:15 hodin: Po výslechu obviněného předali 

AKTUALIZACE PÁTEK 7. května 14:15 hodin:

V průběhu dnešního dne provedli brněnští policisté další úkony v případu napadení Bohuslava Sobotky. Osmačtyřicetiletého útočníka, který byl obviněn z výtržnictví a násilí proti úřední osobě, vyslechli v přítomnosti obhájce jako obviněného. Spis poté předali na státní zastupitelství. To dnešního večera rozhodne o dalším postupu.

 

 Ve středu v podvečer napadl na předvolebním mítinku osmačtyřicetiletý muž vystupujícího Bohuslava Sobotku. Policisté útočníka prakticky okamžitě zajistili a přiložili mu služební pouta. Podnapilý muž, který nadýchal 1,88 promile, střízlivěl v policejní cele. V průběhu čtvrtka policisté z městského ředitelství Policie ČR v Brně vyslechli jak Bohuslava Sobotku, tak i útočníka. Napadaný do protokolu uvedl, že jej útok zaskočil. Rozhodně útok na svou osobu nepředpokládal a agresora nezná.

Po vystřízlivění kriminalisté vyslechli i útočníka. Ten šel na místo s tím, že Bohuslava Sobotku napadne. Chtěl mu prý jen dát facku, políček. Jeho čin prý nemá žádnou souvislost s jeho politickými názory. Jako důvod útoku uvedl, že v minulosti podal trestní oznámení na špatný výkon funkce, kterou Bohuslav Sobotka zastával v letech 2002 až 2003. Nebyl především spokojen s výsledkem vyšetřování svých podnětů. Rozhodl se tedy vyřídit celou záležitost po svém, fyzickým napadením Bohuslava Sobotky. Celou záležitost se rozhodl řešit až letos, dříve prý neměl lepší příležitost.

Během včerejška i dnešního dne kriminalisté získali také poznatku od řady svědků. Ti potvrdili, že útok byl nečekaný a rychlý.

Policisté v současné době vyhodnocují získané poznatky, tyto konzultují s dozorujícím státním zástupcem. Výsledkem bude právní kvalifikace a rozhodnutí o dalším postupu.

por. Bohumil Malášek

vytisknout  e-mailem