Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Chtěl s autem odjet nebo se jen svézt?

NÁCHODSKO – Nezvládl ani jedno. Při snaze řídit dodávku naboural kdeco. 

Po dosud neznámém pachateli trestného činu neoprávněného užívání motorového vozidla pátrají policisté z Jaroměře. K události, kterou nejprve evidovali dopravní policisté jako nehodu, došlo minulý pátek 7. 2. 2014 před půlnocí v obci Doubravice u České Skalice.
 
Auto PČRIlustrační foto/Archiv Policie ČR
Kdosi nezjištěným způsobem překonal zámek u dveří zaparkovaného dodávkového vozidla Iveco Daily, vlezl dovnitř a s autem odjel. Samozvaný řidič se však nedostal nijak daleko. Dojel pouze do České Skalice, další pokračování noční jízdy už nezvládl. V Komenského ulici zachytil o dvě zaparkované auta, pak narazil do sloupu veřejného osvětlení, který urazil. Nakonec vrazil do domu, odrazil se od něj zpět na vozovku a zůstal s vozem stát u pravého okraje silnice. Po tomto doslova kuželkářském výkonu pak vzal nohy na ramena a utekl. Celková způsobená škoda na vozidle a dalších objektech byla vyčíslena na 90.000 korun.
 
Po pachateli policisté stále pátrají, kromě postihu za svévolné přisvojení dodávky, mu hrozí i trest za způsobení nehody, a může si tak jít odpočinout až na dva roky do chládku.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
14.2.2014 ve 12:00

vytisknout  e-mailem