Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chtěl si přilepšit krádežemi

CHOMUTOVSKO - Nevynechal ani dům s pečovatelskou službou; Do školy děti neposílali. 

Několik krádeží a pokusů o ně, ale i další trestné činy, má mít podle zjištění chomutovských policistů na svědomí 36letý muž z Loun. Ten si v průběhu června až září tohoto roku chtěl zřejmě přilepšit krádežemi vloupáním na různých místech v Chomutově. Poté, co se dostal do objektu, snažil se podle zjištění policistů vloupat například do skladů, kočárkárny apod. V jednom případě měl vniknout do prostor domu, kde byl uzamčený motocykl. Do jeho kufru se podle všeho pokoušel dostat vypáčením zámku víka. Přitom mělo dojít k pádu motocyklu na zem a jeho poškození. Podle majitele tím byla způsobena škoda cca 7 tisíc korun. Ne vždy se dotyčnému podařilo do uvedených míst vniknout a z těchto objektů prakticky nic cenného neodcizil. Poškozením zámků a dveří však způsobil škodu v předběžné výši přesahující 13 tisíc korun. Kromě popsaných skutků se měl podle policistů dopustit i krádeže věcí z bytu, kde ho údajně nechala přespat jeho 39letá majitelka. Muž prý využil její nepřítomnosti a odcizil jí hodinky, mobilní telefon, motorkářskou bundu a různé šperky, čímž jí měl způsobit škodu v předběžné výši 46 tisíc korun. Část z tohoto lupu jí posléze vrátil. Další věci měl odcizit v domě s pečovatelskou službou. Tam se mu podle kriminalistů podařilo nepozorovaně vniknout a z bytu spící 56leté klientky tohoto domu si odnést mobilní telefon, klíče, prsteny, bundu a sadu šití. Hodnota těchto věcí byla předběžně vyčíslena na částku cca 1.400 korun. Jejich část se podařilo policistům u muže zajistit a vrátit poškozené.

Po jednom z vloupání, při němž byl muž přistižen, ho policisté zadrželi. Následně byl umístěn do vazební věznice. Bylo totiž zjištěno, že muž se měl dopustit krádeží i v jiném okrese, kde soud rozhodl o vazbě. Začátkem listopadu zahájila chomutovská vyšetřovatelka trestní stíhání pro trestné činy krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Obviněný, který byl teprve před rokem podmíněně propuštěn z vězení, tak může znovu odejít od soudu až s tříletým trestem.

 

Do školy děti neposílali
Policejní komisařka zahájila trestní stíhání 41leté ženy a jejího 45letého muže z Klášterce nad Ohří, kteří podle sděleného obvinění delší dobu zanedbávali péči o povinnou školní docházku svých tří potomků. Děti ve věku 9, 11 a 14 let tak na kláštereckých základních školách neomluveně zameškaly od dubna do současné doby velké množství vyučovacích hodin. Rodiče dle vyšetřovatelky nedohlíželi na pravidelnou docházku nezletilých do školy a ani na jejich přípravu na vyučování. Navíc se tohoto jednání měli dopustit opětovně, stíháni jsou už i za předešlé období. Z tohoto důvodu jim v případě uznání viny pro trestný čin ohrožování výchovy dítěte může hrozit až pětiletý trest odnětí svobody.

 

por. Mgr. Miroslava Glogovská
oddělení tisku a prevence
Chomutov 8. listopadu 2019

vytisknout  e-mailem