Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Chtěl utéct před policisty

Havířov - muž byl v pátrání a tak se snažil uniknout. Marně, skončil v poutech. 

Snažil se utéct před policisty, ale nakonec skončil v poutech 
 
          V pondělí odpoledne se čtyřicetiletý muž z Havířova, po němž bylo vyhlášeno pátrání, snažil utéct před hlídkami havířovských policistů a strážníků. Marně, nakonec byl dopaden.
          Vše začalo krátce před půl čtvrtou. Hlídka Městské policie Havířov předala havířovským policistům informaci o pohybu osoby v pátrání, která se měla v Havířově-Podlesí na ulici 17. listopadu dopustit krádeže zboží a neoprávněného opatření platební karty ve zdejším obchodě.
          Policisté ihned začali pátrat v označené oblasti. Na ulici Fryštátská spatřili muže na jízdním kole, který odpovídal popisu hledané osoby. Ten sotva zaregistroval policejní vozidlo, okamžitě se dal na útěk lesní pěšinou okolo místní zahrádkářské kolonie, aniž by reagoval na výzvy k zastavení. Pokračoval k areálu garáží na ulici Moskevská, kde se zbavil kola a snažil se uniknout přes střechy garáží. Celou situaci mu ztížil fakt, že se na jeho stíhání podílely 3 hlídky policistů i strážníci. Utíkající muž pokračoval k oplocení nemocnice, přeskočil jej, proběhl areálem, který opustil přeskočením a podlezením dalších plotů. Zde zanechal svůj batoh a přišel o jednu z bot. Po celou dobu mu kromě motorizovaných hlídek byl v patách i policista, který jej několikrát vyzýval k zastavení. Je potěšující, že se jednalo o jednoho z nově přijatých policistů.
          Klec spadla na ulici Mozartova. Na útěku před policisty muž vnikl do cizího přízemního bytu přes balkonové dveře. Policisté obsadili všechny únikové cesty a následně, po marných výzvách, v bytě hledaného muže zadrželi.
          Dopadený muž není pro policisty žádným nováčkem. Bylo po něm vyhlášeno pátrání pro předchozí sériovou majetkovou trestnou činnost, a pro své výše uvedené jednání je nyní podezřelý i z přečinu porušování domovní svobody.
Tisková zpráva ze dne 8. července 2015
Bc. Miroslav Kolátek
skupina tisku a prevence Karviná

vytisknout  e-mailem