Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Chtěl uzavřít 5 úvěrových smluv

SOKOLOVSKO – Škoda přesahuje 122 000 Kč.  

Devatenáctiletý mladík uzavřel 3 úvěrové smlouvy u různých společností v lednu letošního roku. Jednou chtěl půjčit hotovost jindy zase nakoupit zboží. Vždy při sepisování smlouvy uváděl, že je zaměstnán a že pobírá mzdu. Tyto informace ale nebyly pravdivé. Mladík v době uzavírání smluv nebyl nikde zaměstnaný a neměl žádný příjem. Na základě nepravdivých údajů o zaměstnavateli a příjmu mu tak byl 3 krát poskytnut úvěr. Celkem si mladík vypůjčil přes 42 000 Kč, které do současné doby nezaplatil a ani nesplácí. 

Na konci ledna a začátkem února letošního roku chtěl uzavřít další dva úvěry, tentokrát však revolvingové. U dvou různých společností měl uvést při sjednávání smluv nepravdivé údaje o svém zaměstnavateli a platu. Žádal o částku 30 000 Kč a 50 000 Kč. Peníze ale nedostal, oba věřitelé ji zamítli.
Celkem se tak pokusil způsobit škodu ve výši přesahující 122 000 Kč.

Devatenáctiletý muž si vyslechl od vyšetřovatele z Oddělení hospodářské kriminality v Sokolově obvinění ze spáchání pokračujícího přečinu Úvěrový podvod. V případě prokázání viny, hrozí obviněnému až pětiletý trest odnětí svobody.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
1. 11. 2016

vytisknout  e-mailem